Hakan Sukur, un fost fotbalist turc, ajunge ministru în guvernul Turciei

Legenda fotbalului turc Hakan Sukur (39 de ani) şi coechipier al lui Gheorghe Hagi şi Gică Popescu în echipa de glorie a Galatasaray, ajuns deputat în Parlamentul turc pe listele AKP (partidul premierului Recep Tayyip Erdogan), ar putea ajunge ministru în Cabinetul acestuia din urmă.

334 afișări
Imaginea articolului Hakan Sukur, un fost fotbalist turc, ajunge ministru în guvernul Turciei

Hakan Sukur, un fost fotbalist turc, ajunge ministru în guvernul Turciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AKP a câştigat zdrobitor alegerile legislative din Turcia de la jumătarea acestei luni, soluţiile "minune" ale premierului, la putere din 2003, fiind cooptarea în echipă cu care a atacat legislativele a unor vedete precum Hakan Sukur sau jurnalistul Şamil Tayyar şi unui număr important de femei, într-o societate în care rolul acestora începe să fie din ce în ce mai important.

Relaţia dintre premierul în exerciţiu şi vedeta fotbalului turc este mai veche, Sukur fiind unul dintre susţinătorii şefului guvernului în demersul său de anul trecut de a modifica Constituţia ţării elaborată în 1980 când ţara se afla sub control militar.

Partidul lui Erdogan AKP (Partidul Libertăţii şi Justiţiei) a câştigat alegerile cu 50% lucru care întăreşte guvernul (la putere din 2003) care îşi va putea pune în practică soluţii de dezvoltare între care alocări masive de fonduri pentru lucrări de infrastructură.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici