Handbal feminin: Gyor-CSM Bucureşti 28-24

CSM Bucureşti a suferit a doua înfrângere a sezonului în Liga Campionilor la handbal feminin, după ce a cedat cu 28-24 partida retur cu Gyor, din grupa principală 1. Campioana României a făcut o partidă modestă, fiind departe de evoluţia de la Bucureşti, care a avut loc în urmă cu o lună.

376 afișări
Imaginea articolului Handbal feminin: Gyor-CSM Bucureşti 28-24

Handbal feminin: Gyor-CSM Bucureşti 28-24

Gyor a învins CSM Bucureşti fără a avea la dispoziţie două din cele mai importante handbaliste din lot, Nora Mork şi Eduarda Amorim, ambele accidentate.

În urma acestui rezultat, campioana Ungariei nu mai poate pierde, în mod normal, locul 1 în grupa principală 1, în condiţiile în care mai are de jucat cu Nykobing şi Krim Ljubljana. În acest moment, situaţia la vârf în grupă este următoarea: 1. Gyor - 12p, 2. CSM Bucureşti - 11p, 3. Rostov - 11p

CSM Bucureşti va susţine următorul meci duminică, pe teren propriu, cu FC Midjylland. Jocul decisiv pentru locul 2 îl va susţine însă la sfârşitul săptămânii viitoare, în deplasare cu Rostov Don
Acel 28-22 din 26 ianuarie pentru CSM Bucureşti a avut importanţă doar cât să garanteze calificarea ”tigroaicelor” în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Şi poate să ofere un plus de încredere în bătălia pentru câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon. Dar primul obiectiv intermediar, şefia în grupa principală 1, urma să se joace în partida retur din Ungaria.

Sigur, înfrângerea suferită în tur a lăsat ”urme” la Gyor, echipa maghiară şi-a dorit o revanşă cu orice preţ. Un eşec la 6 goluri, în calitate campioană en-titre a Europei, nu este uşor de digerat. Ambiţia echipei maghiare de a-şi lua revanşa s-a văzut în stilul de abordare al jocului, unul destul de agresiv, în special în faza de apărare unde nu a făcut nicio concesie. Arbitrii au lăsat jocul mai liber, iar CSM Bucureşti nu a reuşit să dejoace sistemul propus de Ambros Martin.

Diferenţa s-a făcut încă din primele minute în apărare. Gyor a găsit mai multe breşe prin defensiva CSM Bucureşti, în timp ce fetele conduse de Helle Thomsen au avut parcă o viteză în minus la ritmul de pasare, iar în ”poziţional” a întâmpinat reale probleme. Faptul că Paula Ungurenu a fost cea mai bună handbalistă de la CSM în prima parte spune multe. Gyor a condus cu 13-11 după 30 de minute, dar diferenţa la ”impresia artistică” a fost mai mare. Gazdele au avut 10-6 în prima parte, trei goluri consecutive fiind marcate în poarta goală, atunci când Helle Thomsen a scos portarul pe faza de atac pentru a-şi crea superioritate.

Gyor a avut la îndemână prima parte şi la discreţie repriza a doua. Anita Gorbicz a fost vârful de lance al trupei maghiare. Gyor a avut un lider care a tras echipa după ea, chiar dacă Mork şi Amorim, două din cele mai bune handbaliste ale echipei, au lipsit. În schimb, la CSM Bucureşti, nici Cristina Neagu, nici Isabelle Gullden nu au prins o zi foarte bună, iar acest lucru s-a văzut. Campioana României nu a avut o handbalistă în atac care să iasă în evidenţă, nici nu a avut o eficienţă extraordinară, atunci când a ajuns în situaţii clare de a marca.

Având în vedere forma sportivă diferită a celor două echipe, Gyor s-a desprins la şapte goluri în minutul 47, scor 24-17. Cu o bancă mai subţire decât a CSM Bucureşti, gazdele au ţinut ritmul susţinut şi au câştigat entuziasmant la final. Campioana României a pierdut la o diferenţă mai mică decât a făcut-o Gyor în România, 28-24, dar acest aspect este unul relativ. Azi, diferenţa dintre cele două echipe a fost mai mare de patru goluri. Iar CSM Bucureşti are toate motivele să se îngrijoreze de acum, având în vedere că Gyor a jucat 60 de minute având o bancă subţire. Sigur, nimic nu este compromis, indiferent de clasarea finală în grupa principală, dar nişte semnale de alarmă s-au declanşat. CSM Bucureşti a pierdut pentru moment bătălia pentru locul 1 cu Gyor.

Gyor - CSM Bucureşti 28-24 (13-11)

Kiss, Grimsbo - portari; Knedlikova 1, Hansen 1, Gorbicz 10, Oftedal 4, Althaus, Tomori 2, Groot 3, Broch 2, Fodor, Bodi 3, Puhalak 2. Antrenor: Ambros Martin

Ungureanu, Grubisic - portari; Udriştioiu 1, Frafjord 3, Gullden 6, Curea, Neagu 6, Jacobsen 1, Jorgensen, Ayglon, Bazaliu, Manea, Kurtovic 1, Niombla 2, Hagman 1, Mehmedovic 3. Antrenor: Helle Thomsen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici