Handbal masculin: România - Polonia, scor 28-23, în preliminariile Campionatului European din 2018

Echipa naţională de handbal masculin a României a câştigat duminică meciul de pe teren propriu cu reprezentativa Poloniei, scor 28-23 (11-9), în grupa 2 de calificare la Campionatul European din 2018.

2252 afișări
Imaginea articolului Handbal masculin: România - Polonia, scor 28-23, în preliminariile Campionatului European din 2018

Handbal masculin: România - Polonia, scor 28-23, în preliminariile Campionatului European din 2018 (Imagine: Cosmin Dan/ Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

România pornea cu a doua şansă în partida de la Cluj-Napoca, întrucât Polonia a fost medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015 şi s-a clasat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Rio.

România: Popescu, Irimuş – portari; Cîntec (4 goluri), Mocanu (5), Ramba (5), Mihalcea, Ghionea (1), Sadoveac (1), Negru, Csepreghi (4), Lazăr, Rotaru (1), Fenici, Pavel (3), Criciotoiu (3), Stamate (1). Selecţioner: Xavier Pascual.

Polonia: Szaml, Wyszomirski – portari; Dacko (2 goluri), K. Lijewski (3), Lyzwa, Jachlewski (2), Bielecki (5), Kus (1), Jurkiewicz (3), Syprzak (1), Daszek (1), Gebala, Przybylski (1), Paczkowski (2), Gierak, Gebala (2). Selecţioner: Talant Dusebaev.

Tot duminică, în celălalt meci din grupă, Belarus a câştigat clar în Serbia, cu 36-27. În urma acestor rezultate, România se află pe primul loc în clasament, cu patru puncte. Serbia şi Belarus ocupă poziţiile a doua şi a treia, cu câte două puncte, iar Polonia este pe ultimul loc, fără niciun punct.

România şi Polonia s-au mai întâlnit la nivel oficial în preliminariile pentru Euro 2010. Într-un meci desfăşurat în urmă cu 8 ani, la Buzău, tricolorii au învins cu 33-29.

În prima rundă din grupa 2 a preliminariilor Campionatului European 2018, România a înregistrat un succes important în Belarus, scor 26-23, în timp ce Polonia a pierdut cu Serbia de pe teren propriu, scor 32-37.

Echipa de handbal masculin a România nu s-a mai calificat la un Campionat European de 20 de ani. În 1996, naţionala pregătită atunci de Doru Simion şi Nicolae Munteanu a participat la turneul final din Spania, unde a ocupat locul 9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici