HCM Constanţa, campioană pentru a şasea oară, la un an de la decesul lui Zoran Kurtes

Echipa HCM Constanţa a devenit, sâmbătă, pentru a şasea oară în istorie campioana României la handbal masculin, la un an de la decesul antrenorului Zoran Kurtes, comemorat de fani la Constanţa.

128 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa, campioană pentru a şasea oară, la un an de la decesul lui Zoran Kurtes

HCM Constanţa, campioană pentru a şasea oară, la un an de la decesul lui Zoran Kurtes

HCM Constanţa a devenit campioană după victoria înregistrată, sâmbătă, în meciul din deplasare cu Steaua, scor 37-32.

La Constanţa, aproximativ 50 de suporteri l-au comemorat pe Zoran Kurtes la sala Sporturilor, unde au aprins lumânări şi au afişat mai multe bannere: "Nu te vom uita niciodată", "Întotdeauna în inimile noastre", "RIP Zoran".

"Nu-mi vine să cred că a trecut un an, în toată această perioadă ne-am gândit mereu la el. Nu am uitat şi ştiu că şi el ne-a vegheat de sus. Ne-a sunat şi soţia lui Zoran şi ne-a felicitat pentru un nou titlu de campioană. Mi-e dor de momentele cu Zoran. Dumnezeu îi ia de multe ori pe cei buni şi nu ne putem opune", a declarat directorul exectiv al HCM Constanţa, Nurhan Ali.

Liderul galeriei constănţene, Sorin Mihăilescu, a afirmat că fanii au dorit să arate că la Constanţa valorile nu se uită.

"Am dorit să arătăm că la Constanţa valorile nu se uită. De la decesul lui Marian Cozma au trecut doi ani şi deja lumea pare să uite. La Constanţa vom face acelaşi lucru în fiecare an, îl com comemora şi nu-l vom uita. Zoran a fost cel mai mare antrenor pe care l-a avut HCM. Trăia fiecare meci ca şi cum ar fi fost ultimul, indiferent câte goluri avea echipa avantaj. Din păcate meciul cu Dinamo chiar a fost ultimul pentru el anul trecut", a spus Mihăilescu.

Antrenorul sârb al echipei de handbal masculin HCM Constanţa, Zoran Kurtes, a murit, în 7 mai 2010, în camera sa de la Hotelul "Flora" din staţiunea Mamaia. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani se uita la un meci de baschet, împreună cu un prieten sârb, iar la un moment dat i s-a făcut rău. Prietenul său a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la sosirea echipajului de la Ambulanţă, Kurtes era în stop cardio-respirator şi fără semne vitale. Medicii i-au făcut manevre de resuscitare, fără să reuşească să-l salveze pe antrenor. Ulterior, necropsia a stabilit că decesul a fost provocat de asfixia mecanică cu conţinut gastric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici