În spatele uşilor închise | Discuţia pe care preşedintele Bartomeu a avut-o cu jucătorii Barcelonei, înaintea celui mai imprevizibil meci al LIGII

Duminică, catalanii au ieşit la vot pentru un al doilea referendum privind independenţa regiunii, faţă de Spania. Poliţia a făcut tot ce a putut pentru a nu-i lăsa pe catalani să-şi exprime votul, referendumul fiind considerat ilegal de liderii politici de la Madrid, conform Marca, citat de Prosport

1543 afișări
Imaginea articolului În spatele uşilor închise | Discuţia pe care preşedintele Bartomeu a avut-o cu jucătorii Barcelonei, înaintea celui mai imprevizibil meci al LIGII

În spatele uşilor închise | Discuţia pe care preşedintele Bartomeu a avut-o cu jucătorii Barcelonei, înaintea celui mai

În tot acest timp, Barcelona avea de disputat meciul de campionat cu Las Palmas. În timp ce locuitorii oraşului se luptau cu forţele de ordine pe străzi, nimeni nu mai voia să audă de fotbal.

Marca a dezvăluit astăzi discuţia pe care preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a avut-o cu jucătorii înainte de startul meciului. Iniţial, s-a comunicat că partida va fi amânată. Liga Profesionistă nu a acceptat acest lucru. Mai mult decât atât, i-a avertizat pe oficialii Barcelonei că echipa va pierde meciul cu 3-0 la masa verde şi va fi depunctată cu şase puncte, dacă nu vor disputa meciul cu Las Palmas. Până şi Consiliul de Securitate din Catalunia a recomandat ca partida să fie reprogramată. Preşedintele Josep Maria Bartomeu a convocat o şedinţă în vestiar după avertizarea Ligii Profesioniste.

Conform Marca, Bartomeu a mers la vestiar însoţit de un alt conducător al clubului, Jordi Mestre. Preşedintele le-a explicat jucătorilor situaţia în care se află: "Dacă vom pierde campionatul din cauza acestei depunctări, nu-i va păsa nimănui. Toată lumea va uita de evenimentele petrecute astăzi." Jucătorii s-au împărţit în două tabere: marea majoritate au înţeles că ar fi mai bine să intre pe teren, în timp ce câţiva, cu Pique în frunte, au refuzat categoric să joace cu Las Palmas.

Andres Iniesta a încercat să fie cât se poate de imparţial în privinţa acestei situaţii, dar a ţinut să-i răspundă preşedintelui Bartomeu: "Nu vrem să fim noi cei care luăm o astfel de decizie. Este o problemă care trebuie rezolvată de conducerea clubului." Antrenorul Ernesto Valverde a ajuns mai târziu la şedinţa din vestiar, dar a ţinut să spună că jucătorii săi trebuie să intre pe teren, pentru că altfel, cllubul va avea de suferit. Leo Messi a fost de asemenea pentru disputarea partidei. Înainte de intrarea pe teren, Aleix Vidal a strigat: "Să dedicăm acest meci Gărzii Civile (n.r. jandarmeria)". În cele din urmă s-a ajuns la un consens la partida să se joace cu porţile închise. Clubul a comunicat această decizie, iar meciul a avut loc. Barcelona s-a impus fără emoţii, scor 3-0, şi rămâne lider în La Liga, cu şapte victorii din tot atâtea jocuri. Pe locul doi se află Sevilla, la cinci puncte în spatele catalanilor. Real Madrid se clasează pe poziţia a cincea, cu 14 puncte.

Echipa Barcelonei în meciul cu Las Palmas: Ter Stegen - S. Roberto, Pique, Mascherano, Alba - Vidal [Iniesta 46 (A. Gomes 84)], Busquets, Paulinho (Rakitic 46), D. Suarez - Messi, L. Suarez.

Situaţia, pe străzile Barcelonei, era, în cursul dimineţii, de-a dreptul explozivă. Poliţia locală catalană a refuzat să aplice ordinul guvernului de la Madrid de a închide secţiile de votare şi de a bloca referendumul. În acţiune au intrat „Los mossos“, forţele de ordine federale. Zeci de dube cu poliţişti spanioli s-au revărsat din port către toate colţurile oraşului, alăturându-se dispozitivului adus deja de săptămâna trecută. Au izbucnit incidente violente pretutindeni, la secţiile de votare. Forţele speciale au confiscat urnele şi buletinele de vot, au închis circumscripţiile şi au intrat în altercaţii cu localnicii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici