INCIDENTE înaintea meciului Ungaria - România: Fanii unguri au aruncat petarde în apropierea stadionului, poliţia a folosit gaze lacrimogene

Mai mulţi fani unguri au aruncat cu sticle şi petarde în direcţia forţelor de ordine, în apropierea stadionului Groupama, unde va avea loc meciul Ungaria - România, poliţia intervenind cu gaze lacrimogene, informează agenţia MTI.

1526 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE înaintea meciului Ungaria - România: Fanii unguri au aruncat petarde în apropierea stadionului, poliţia a folosit gaze lacrimogene

INCIDENTE înaintea meciului Ungaria - România: Fanii unguri au aruncat petarde în apropierea stadionului, poliţia a folosit gaze lacrimogene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În noaptea de joi spre vineri şi în cursul acestei zile, mai multe incidente au avut loc la Budapesta înaintea meciului programat la 21.45.

Astfel, un poliţist a fost rănit uşor şi 18 persoane au fost puse sub acuzare, în urma incidentelor care au avut loc între grupuri de huligani şi forţe de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar două de agresarea unui poliţist, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al poliţiei maghiare.

Până la 120 de "skinheads" îmbrăcaţi în negru s-au confruntat, în noaptea de joi spre vineri, cu forţele de ordine, pe Strada Dob din apropierea Pieţei Erzsebet. Huliganii au atacat forţele de ordine, aruncând cu scaune de la localurile din zonă, şi au avariat mai multe vehicule ale poliţiei.

Potrivit MTI, lupte între suporteri ai unor echipe maghiare rivale au avut loc în parcul oraşului.

România întâlneşte, astăzi, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-un meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din Franţa.

La această partidă, sunt aşteptaţi circa 1.100 de suporteri români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici