UNGARIA - ROMÂNIA: Suporter al echipei de fotbal a României, surprins cu 126 de torţe pe care voia să le ducă la Budapesta

Un suporter a fost surprins, joi seară, în Bucureşti, cu 126 de materiale pirotehnice, pe care intenţiona să le ducă la Budapesta, unde urma să asiste la partida Ungaria - România, din preliminariile CE 2016, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei remis MEDIAFAX.

784 afișări
Imaginea articolului UNGARIA - ROMÂNIA: Suporter al echipei de fotbal a României, surprins cu 126 de torţe pe care voia să le ducă la Budapesta

Suporter surprins cu 126 de torţe pe care voia să le ducă la Budapesta (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Aseară, în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei a depistat, în autoturismul unei persoane, 126 de materiale pirotehnice a căror deţinere este interzisă. Persoana respectivă, un bărbat de 34 de ani din Bucureşti, era suporter al echipei naţionale şi urma să se deplaseze la Budapesta, cu ocazia meciului de fotbal dintre reprezentativele Ungariei şi României", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Suporterul a declarat jandarmilor că intenţiona să folosească materialele după ieşirea din ţară. Acestuia i-a fost întocmit proces-verbal de depistare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire de materiale pirotehnice fără drept, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/ 1995 şi a fost predat Secţiei 8 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, spectatorii neavând voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

Pentru deplasarea în siguranţă a suporterilor români pe teritoriul ţării, Jandarmeria Română a luat măsuri de monitorizare a traseelor urmând ca după trecerea frontierei, deplasarea să se facă sub coordonarea autorităţilor maghiare.

O delegaţie formată din 13 jandarmi români se va afla în Fan Zone-ul destinat suporterilor echipei naţionale cu misiunea de a asigura o bună comunicare între forţele de ordine maghiare şi suporterii români pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentului sportiv.

România întâlneşte, vineri, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-un meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici