Înotătoarea rusă Iulia Efimova a fost suspendată 16 luni pentru dopaj

Înotătoarea rusă Iulia Efimova a fost suspendată 16 luni pentru dopaj de Comisia antidoping a Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), a anunţat, marţi, presa rusă.

45 afișări
Imaginea articolului Înotătoarea rusă Iulia Efimova a fost suspendată 16 luni pentru dopaj

Înotătoarea rusă Iulia Efimova a fost suspendată 16 luni pentru dopaj (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

FINA a suspendat-o pe Efimova până la 28 februarie 2015 şi i-a anulat toate rezultatele începând cu 31 octombrie 2013, inclusiv recordul mondial în proba de 200 metri bras (2:14.39), realizat la Campionatele Europene de la Herning (Danemarca), din decembrie 2013.

Iulia Efimova a fost depistată pozitiv cu un steroid la 31 octombrie 2013, la Los Angeles.

Sportiva rusă în vârstă de 22 de ani a recunoscut că a încălcat regulile antidopig, dar a precizat că nu a făcut-o cu intenţia de a-şi îmbunătăţi performanţele.

Iulia Efimova este triplă campioană mondială şi medaliată cu bronz în proba de 200 metri bras de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici