INTERVIU: Anja Andersen: Vreau să le fac pe fete să le fie foame de handbal!

Noul antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, daneza Anja Andersen, a acordat, joi, un interviu agenţiei MEDIAFAX, în care a vorbit despre primele impresii de la sosirea în România, dar şi despre antrenamentul condus joi seara şi meciul de debut, cu Buducnost, din Liga Campionilor.

96 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Anja Andersen: Vreau să le fac pe fete să le fie foame de handbal!

INTERVIU: Anja Andersen: Vreau să le fac pe fete să le fie foame de handbal! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reporter: Anja, cum ai găsit România, dar şi clubul Oltchim, cu care ai semnat deja un contract?

Anja Andersen: Este o plăcere pentru mine să mă aflu aici. Am întâlnit oameni fantastici, cei din club, din jurul clubului, fetele din echipă, abia aştept să ne apucăm de muncă.

Reporter: Cum a fost primul antrenament?

Anja Andersen: A fost important să mă cunosc puţin cu fetele, vine un meci foarte important şi trebuie să şi vorbim, să ne cunoaştem, nu doar să jucăm handbal. Am cerut antrenament cu uşile închise, tocmai din acest motiv, pentru a avea puţin timp privat, împreună. De asemenea, mâine nu vom face antrenamente. E oboseală multă, dar pe de altă parte vreau să le fac pe fete să le fie foame de handbal, să-şi dorească mult să revină în sală. De mâine şi până la ora meciului vom intra într-un cantonament special, în care vom fi doar noi şi ne vom cunoaşte mai bine.

Reporter: Vei debuta chiar într-un meci de Liga Campionilor. Ce părere ai despre confruntarea cu Buducnost?

Anja Andersen: Meciul de duminică va fi foarte important. Cred că Buducnost este o echipă de finală, dar noi trebuie să ne concentrăm pe echipa noastră, pe jocul nostru, pe ce avem noi de făcut şi dacă ne vom face treaba bine, va veni şi un rezultat bun.

Reporter: Cum crezi că va fi întâlnirea cu fanii Oltchimului?

Anja Andersen: Ştiu că audienţa este fantastică la meciurile Oltchimului. Nu am uitat atmosfera din România, de când am fost ultima dată, în 2006. Sunt fericită să fiu aici, cred că va fi extraordinar în tribune la meciul cu Buducnost. Totdeauna mi-a plăcut ce fac suporterii români la meciurile de handbal şi abia aştept să trăim împreună atmosfera.

Anja Andersen a sosit joi la Râmnicu Vâlcea şi a semnat un contract valabil în următoarele patru luni, cu drept de prelungire pe încă un sezon. Anja Andersen, care va împlini 42 de ani în 15 februarie, a pregătit din 2008 până în vara anului trecut echipa FCK Handball. Ca antrenoare, a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse în 2004, 2005 şi 2007, având-o în echipă şi pe Carmen Amariei, la ultimele două trofee.

Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în 1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În anul 1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii.

Duminică, formaţia Oltchim va întâlni, pe teren propriu, echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, într-un meci contând pentru grupa principală I a Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici