Ion Manu va deschide o şcoală pentru portari de fotbal

Fostul goalkeeper al echipelor Rapid şi Sportul Studenţesc, Ion Manu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că va deschide, în cadrul Complexului Sportiv din Regie, o şcoală pentru copiii care doresc să devină portari.

502 afișări
Imaginea articolului Ion Manu va deschide o şcoală pentru portari de fotbal

Ion Manu va deschide o şcoală pentru portari de fotbal

"Ideea o am de mai multă vreme, dar nu am avut timp destul ca să mă pot ocupa de ea. În plus, când văd ce se întâmplă şi cum se pregătesc portarii în România, am zis că dacă asta am muncit toată viaţa, să încerc să ajut mai departe. Pe 15 octombrie îi dăm drumul la şcoală şi din câte am înţeles este prima de acest fel din Bucureşti", a spus Manu.

Ion Manu a afirmat că se va ocupa direct de pregătirea copiilor, iar la anumite antrenamente, care se vor desfăşura în Regie, va aduce şi foşti elevi. "Mă voi ocupa direct de copii. Dacă vreodată este să vină vreo ofertă care să îmi convină de a antrena undeva, atunci se va ocupa altcineva. Antrenamentele vor avea loc în complexul din Regie, pentru că am un contract cu Tom Cristea, care a mai făcut un teren sintetic nou, acoperit, pe schelă metalică şi e foarte bun pentru orice anotimp. La anumite antrenamente o să chem foşti elevi de-ai mei, ca să le ofere o motivaţie în plus copiilor", a completat Manu, care a precizat că la Şcoala de portari "Ion Manu" copiii vor beneficia gratis de echipament de prezentare.

Fostul portar a menţionat că la şcoala sa se vor putea pregăti copii cu vârste cuprinse între opt şi 18 ani. "O să fac antrenamentele în funcţie de programul şcolar al copiilor. Categoriile de vârstă sunt între opt şi 18 ani. O să fac pe categorii de vârstă, pentru că nu pot să fac antrenament cu un copil de zece ani cum fac cu unul de 15. Ei se vor antrena suplimentar la şcoala mea faţă de ceea ce fac la echipele lor, pentru că nu se ocupă nimeni de copiii portari între opt şi 14 ani", a subliniat Manu.

Ion Manu a evoluat pentru Rapid (1977-1987) şi Sportul Studenţesc (1988-1994).

Ca antrenor a pregătit portarii de la Sportul Studenţesc, Al Nasr, Al Jazeera Abu Dhabi, Dinamo Bucureşti, Al Ain, Rapid Bucureşti sau CFR Cluj.

El a câştigat două titluri ca antrenor cu Dinamo şi CFR Cluj, Cupa României cu Dinamo şi CFR Cluj, dar şi Supercupa României cu Dinamo, CFR Cluj şi Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici