Ionel Dănciulescu şi-a anunţat retragerea din activitate

Atacantul Ionel Dănciulescu şi-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitatea fotbalistică, el urmând să fie noul team-manager al FC Dinamo.

439 afișări
Imaginea articolului Ionel Dănciulescu şi-a anunţat retragerea din activitate

Ionel Dănciulescu şi-a anunţat retragerea din activitate (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"A venit şi acest moment. Era inevitabil să se întâmple. Nu este o decizie uşoară, dar nici foarte grea. Aveam mai multe variante, dar până la urmă am hotărât de a mă retrage de la Dinamo. Aşa mi-am dorit ca ultimă dorinţă, să joc ultimul meci la Dinamo. Nu cred că va fi absolut nicio problemă că mă voi retrage. Există viaţă şi după retragere. Voi rămâne în cadrul clubului. Fără sprijinul colegilor şi al antrenorilor nu cred că aş fi ajuns unde sunt astăzi. Viitorul meu este legat de Dinamo. Cred că este momentul cel mai bun de a mă retrage", a spus Dănciulescu.

Ionel Dănciulescu regretă că în cariera sa nu a reuşit să joace cu Dinamo în grupele Ligii Campionilor: "Este decizia mea sută la sută de a mă retrage. Important este că voi rămâne în cadrul clubului, exact unde mi-am dorit. Sper să ajut clubul aşa cum am făcut-o şi ca fotbalist. Vreau să le mulţumesc suporterilor, fără sprijinul lor nu aş fi ajuns în această postură. Am foarte multe amintiri, toate trofeele câştigate cu Dinamo, victoriile împotriva Stelei, sunt foarte multe, nu pot face o clasificare. Eu m-am bucurat pentru fiecare gol pe care l-a marcat, pentru fiecare victorie. E clar că există şi regrete, dar sunt mulţumit de ceea ce am realizat. Poate ar fi nerealizarea obiectivului de a juca în Champions League, dar poate o voi realiza din această nouă postură. Sunt convins că se poate realiza acest lucru".

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a afirmat că în noua funcţie pe care o va ocupa, cea de team manager, Dănciulescu va avea aproximativ aceleaşi atribuţii cum a avut Zinedine Zidane la Real Madrid, când era director sportiv. "Faptul că Ionel Dănciulescu a acceptat să lucreze în continuare la Dinamo nu poate decât să ne bucure. Îi mulţumim pentru acest lucru. Acest fapt nseamnă că el crede în acest proiect. Vom crea o echipă puternică, asta încercăm să facem. Dacă Dinamo este aici este pentru că anumiţi oameni, precum Cornel Dinu sau Ionel Dănciulescu, există. Practic, prin aceşti oameni s-a creat Dinamo. Ionel Dănciulescu va avea un rol foarte important în continuare. El va fi un fel de Zidane pe banca tehnică a lui Dinamo. El va transmite celor tineri spiritul lui Dinamo. Va împărtăşi experienţa acumulată celor tineri. Am făcut referire la câteva atribuţii pe care Dănciulescu le va avea, nu se pune problema să se suprapună cu rolul altcuiva. Sunt convins că în continuare va avea un rol important în revenirea lui Dinamo acolo unude îi este locul. Nu este uşor, trebuie răbdare, muncă", a spus Negoiţă.

Acţionarul dinamovist a ţinut să-i dea o replică fostului jucător şi antrenor secund al echipei, Florentin Petre, care îi numise amatori pe conducători: "E mai bine amator decât şomer, cel puţin aşa consider eu. Au fost unii care au avut ocazia să arate şi au terminat pe locul şase. Cred că vorbim de nişte răutăţi şi nişte războaie inutile".

Admnistratorul FC Dinamo, Cornel Dinu, consideră că Dănciulescu va putea ocupa şi funcţia de antrenor al echipei Dinamo: "Este un moment deosebit pentru Ionel Dănciulescu. Un moment pe care îl pot înţelege doar cei care l-au trăit. Eu m-am retras mai tânăr decât o face el, şi am făcut-o într-un moment în care mi-am dat seama că nu mai pot domina careul. Atunci când am simţit că nu mai sunt patronul careului. Dănciulescu este un cunoscător al jocului, un profesionist incontestabil şi de aceea cred că va fi foarte folositor acolo aproape de gazon. I se oferă o şansă deosebită, chiar dacă el poate fi şi un foarte bun antrenor.Chiar dacă este o meserie mai grea, în care depinizi de alţii. Dănciulescu a fost un învingător pe teren şi cred că tot aşa va fi şi în noua postură".

Ionel Dănciulescu a venit la conferinţa de presă îmbrăcat în cămaşă şi cravată, sacoul costumului fiindu-i oferit simbolic de către acţionarul Ionuţ Negoiţă. La rândul său, Dănciulescu i-a oferit acţionarului un tricou cu numărul 25 iar ghetele de joc pe care l-a purtat în acest sezon la Dinamo le-a înmânat unui jucător de la grupele de copii din cadrul clubului.

Pe ecranele din sala de conferinţe a fost prezentat un film cu activitatea lui Ionel Dănciulescu la Dinamo.

Ionel Dănciulescu a evoluat în 515 de partide în Liga I, el înscriind 214 goluri. În primul eşalon din România, el a evolua la Electroputere Craiova, Steaua (cu care a fost campion în 1998 şi 2001) şi Dinamo (campion în 2002, 2004 şi 2007), iar în străinătate a jucat la Altay Izmir (Turcia), Shandong Luneng (China) şi Hercules Alicante (Spania). Dănciulescu a fost selecţionat de opt ori în echipa naţională, pentru care a înscris două goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici