Ionuţ Negoiţă îi cere lui Nicolae Badea conducerea lui Dinamo: "Dacă nu, să vină altcineva". Până când aşteaptă decizia

Acţionarul Ionuţ Negoiţă i-a informat oficial pe preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi pe al treilea acţionar, Dragoş Săvulescu, că are un plan de salvare a clubului, fiind dispus să investească şase milioane de euro, dar doreşte putere de decizie şi pachetul majoritar de acţiuni.

462 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă îi cere lui Nicolae Badea conducerea lui Dinamo: "Dacă nu, să vină altcineva". Până când aşteaptă decizia

Ionuţ Negoiţă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Negoiţă propune ca el să achite jumătate din datoriile clubului, iar cealaltă jumătate să fie acoperită de Badea şi Săvulescu. În schimb, Ionuţ Negoiţă doreşte să preia controlul clubului.

"Trebuie găsite soluţii pentru redresarea lui Dinamo. S-a stabilit să facem un proiect, să ne ţinem de el să venim cu banii şi nu să plecăm. Eu eram cel mai în măsură să spun: nu am găsit ce trebuie, mă retrag că nu am nicio vină pentru situaţia lui Dinamo. Ce va urma, e simplu: proiectul meu de salvare, unul ambiţios, care reprezintă un efort extrem de mare din partea mea. Să aduci pe lângă patru milioane şi ceva încă vreo şase într-un club de fotbal pe vremurile astea este un efort extrem de mare. Vreau pachetul majoritar, vreau decizia cu totul. Marţi a fost discuţia şi joi am trimis oficial hârtia. Aştept răspuns în două săptămâni începând de joi. Dacă nu, să vină altcineva cu proiectul lui şi eu mă dau la o parte. Să răspundă financiar şi din alte puncte de vedere", a spus Negoiţă, la DigiSport.

Întrebat dacă are posbilitatea să devină unic acţionar al clubului, Negoiţă a răspuns: "Am posibilitatea, dar nu disponibilitatea să rămân unic acţionar. Acţionar majoritar, da."

El a precizat că a investit până în prezent la Dinamo peste 4 milioane de euro, "cu plata acţiunilor, cu totul".

Negoiţă suţine că în cadrul clubului există cheltuieli nejustificate şi a dat exemplu echipa a doua, care ar un buget de un milion de euro pe sezon, în condiţiile în care nu poate promova, conform regulamentului.

"Clubul trebuie reformat, dar există o rezistenţă la schimbare extrem de mare. Trebuie tăiat în carne vie, altfel nu mai poate continua. Să vă dau un exemplu: e normal ca finanţarea unei echipe din liga a II-a să coste un milion de euro, în condiţiile în care nu are voie să promoveze, iar o echipă care promovează din Liga a II-a în Liga I are nevoie de 700-800.000? Sunt de acord să fie nişte cheltuieli, dar nu un milion când nu ai drept de promovare. Te poţi încadra în 4-500.000. Celelalte echipe (n.r. - de copii şi juniori) costă în total vreo 350.000. Ca o paralelă, Viitorul îl costă pe Gică Hagi 1,5 milioane de euro şi e numai la câteva puncte de noi, care avem şapte milioane buget", a afirmat omul de afaceri.

Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo şi vrea să renunţe la cota sa de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo. Ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, deţin şi ei câte 30 la sută din acţiuni, în timp ce 10 procente aparţin FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate.

Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai mult timp. Vineri, UEFA a anunţat că situaţia echipei Dinamo şi a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanţei de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate. Tot din acest motiv, forul european a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului din Şoseaua cel Mare, în urma participării în Liga Europa.

La începutul lunii august, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici