Iran: fotbalistul Voria Ghafouri a fost arestat pentru „propagandă” şi „insultarea naţionalei”

Antrenorul italian Andrea Stramaccioni, care l-a antrenat, povesteşte: „L-au luat în faţa fiului său de 10 ani”.

4150 afișări
Imaginea articolului Iran: fotbalistul Voria Ghafouri a fost arestat pentru „propagandă” şi „insultarea naţionalei”

Autorităţile iraniene l-au arestat pe un cunoscut fotbalist local, Voria Ghafouri, acuzat că a „insultat şi pătat reputaţia echipei naţionale şi că a făcut propagandă” împotriva regimului, scrie agenţia de presă iraniană Fars, care explică că arestarea a avut loc după un antrenament al echipei sale, Foolad („oţel”, în persană) din Khuzestan.

Fotbalistul în vârstă de 35 de ani este originar din Sanandaj, capitala Kurdistanului iranian, şi a postat pe profilul său de Instagram o fotografie în care poartă ţinuta tradiţională kurdă. Fost căpitan al echipei Esteghlal, celebra echipă din capitala Teheran, a fost nevoit să plece în iulie anul trecut del a echipă, ca urmare a atacurilor sale împotriva autorităţilor Republicii Islamice. În timpul protestelor care au început la 16 septembrie, el şi-a exprimat sprijinul faţă de manifestanţi.

„Sunt şocat: am vorbit cu prietenii din Teheran, Ghafouri a fost arestat în faţa fiului său cel mare, în vârstă de 10 ani. Şi soţia lui este foarte îngrijorată, ca noi toţi”, afirmă Andrea Stramaccioni, comentator al Cupei Mondiale Qatar 2022.

„Era căpitanul lui Esteghlal la Teheran când l-am antrenat”, îşi aminteşte Stramaccioni, care astăzi va comenta la RAI partida Iran-Ţara Galilor, programată să înceapă la ora 12.00 la Cupa Mondială din Qatar.

Iran a suferit luni o înfrângere drastică în prima etapă din faza grupelor, 2-6 cu Anglia, fiind pe ultimul loc în Grupa B, din care mai fac parte SUA şi Ţara Galilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici