Irina Begu, Bianca Andreescu şi Petra Kvitova nu s-au înscris încă la Australian Open 2024

La doar câteva zile distanţă de termenul-limită de înscriere la Australian Open, mai multe jucătoare de tenis de top nu şi-au confirmat încă participarea, printre acestea fiind şi Irina Begu, Bianca Andreescu şi Petra Kvitova.

99 afișări
Imaginea articolului Irina Begu, Bianca Andreescu şi Petra Kvitova nu s-au înscris încă la Australian Open 2024

Irina Begu, Bianca Andreescu şi Petra Kvitova nu s-au înscris încă la Australian Open 2024

Organizatorii primului Grand Slam al anului, programat între 14 şi 28 ianuarie 2024, solicită confirmarea jucătoarelor care şi-au asigurat deja locurile, termenul limită fiind ziua de luni, 11 decembrie.

Pe măsură ce acest termen se apropie, există încă unele jucătoare care nu şi-au confirmat prezenţa la turneu.

Mai exact, şase jucătoare nu şi-au confirmat încă participarea şi rămâne incert dacă vor concura la Australian Open 2024. Petra Kvitova, numărul 14 mondial, şi Belinda Bencic, numărul 17 mondial, sunt singurele din top 50 care nu au confirmat.

Absenţa lui Bencic este sigură, având în vedere că ea a anunţat recent că este însărcinată. În cazul dublei campioane de Grand Slam, Petra Kvitova, nu există încă o confirmare oficială din partea ei.

Alte jucătoare care nu au confirmat sunt fosta campioană de la US Open Bianca Andreescu, în prezent locul 96 mondial, care s-a confruntat cu accidentări pe tot parcursul anului 2023, alături de Camila Giorgi (locul 53), Tatjana Maria (locul 54) şi Irina Camelia-Begu (locul 74).

Australian Open va avea un tablou principal cu mai multe reveniri aşteptate cu nerăbdare, cu Rafael Nadal din nou în competiţie după un an de absenţă din circuitul masculin.

Competiţia feminină are şi ea parte de reveniri mult aşteptate.

Se remarcă trei foste campioane, toate foste lidere mondiale. Campioana din 2019 şi 2021, Naomi Osaka, va reveni după 15 luni de absenţă cauzată de sarcină şi de naşterea ulterioare a primei sale fiice, Shai.

Alături de ea se află Angelique Kerber (campioană în 2016), care a luat, de asemenea, o pauză lungă, tot cauzată de sarcină. În vârstă de 35 de ani (împlineşte 36 de ani în timpul turneului), ea caută să revină la cel mai înalt nivel. În plus, este aşteptată prezenţa danezei Caroline Wozniacki (campioană în 2018).

Ea a avut deja o prezenţă remarcabilă în circuitul WTA în timpul sezonului de hard din SUA, arătând o formă excelentă după mai mult de trei ani de absenţă şi după ce a născut doi copii. Aceasta va fi prima ei apariţie în turneu din 2020, anul în care a decis să se retragă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici