Jacques Villeneuve ar putea reveni în Formula 1 cu propria echipă

Pilotul canadian Jacques Villeneuve, fost campion mondial în 1997, ar putea reveni în Formula 1 cu propria echipă, aceasta depunând deja la FIA documentaţia necesară pentru a obţinul locul 13, ultimul pe grilă, în 2011, informează motorsport.com, citând revista Auto Moto und Sport.

68 afișări
Imaginea articolului Jacques Villeneuve ar putea reveni în Formula 1 cu propria echipă

Jacques Villeneuve ar putea reveni în Formula 1 cu propria echipă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Villeneuve, în vârstă de 39 de ani, a încercat anul acesta să revină în F1 cu echipa Stefan GP, dar team-ul sârb nu a primit acceptul din partea FIA pentru a concura.

Zece echipe s-au înscris iniţial pentru a obţine ultimul loc pe grila de start în 2011. Dintre acestea au fost deja selectate trei, iar Villeneuve Racing şi Cypher Group (SUA) se află printre ele.

Potrivit Auto Motor und Sport, a treia echipă ar fi Epsilon Euskadi din Spania sau fostul team din GP2 Durango (Italia). Echipa ART, a lui Nicolas Todt, fiul preşedintelui FIA, Jean Todt, nu a reuşit să facă rost de finanţarea necesară participării în F1 în 2011şi 2012, aşa că a ieşit din cursă.

Villeneuve Racing ar fi reuşit să depăşească toate obstacolele şi ar fi probat că beneficiză de infrastructura necesară în Anglia. Staful ar fi bazat pe o parte din personalul care a lucrat pentru Arrows şi Super Aguri, în trecut. În acest proiect ar fi implicaţi şi foştii conducători de la Renault, Flavio Briatore şi Pat Symonds, suspendaţi mai mult timp de FIA, după ce s-a dovedit vinovăţia lor în scandalul accidentului provocat de Nelson Piquet jr. la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, scrie sursa citată.

În acest moment, în Marele Circ sunt 12 echipe, dar ar fi trebuit să fie 13, însă team-ul USF1 s-a retras în ultimul moment, iar FIA a deschis un nou proces de selecţie. Federaţia Internaţională de Automobilism va lua o decizie privind a 13-a echipă la sfârşitul lunii iulie.

Villeneuve a concurat ultima dată în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, fiind înlocuit de Robert Kubica la mijlocul sezonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici