Jocurile olimpice 2022  Japonezul Ryoyu Kobayashi primeşte medalia de aur în proba olimpică masculină de sărituri cu schiurile

Proba de sărituri cu schiurile de la trambulina normală, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a fost câştigată duminică de japonezul Ryoyu Kobayashi, care a reuşit două sărituri solide, obţinând astfel aurul olimpic.

392 afișări
Imaginea articolului Japonezul Ryoyu Kobayashi primeşte medalia de aur în proba olimpică masculină de sărituri cu schiurile

FOTO Olympics

Într-o competiţie foarte disputată, austriacul Manuel Fettner a obţinut argintul, iar polonezul Dawid Kubacki bronzul.

Kobayashi, noul campion al ultimei ediţii a Turneului celor Patru Trambuline, a optat să nu participe la antrenamentele de dimineaţă, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie bună, deoarece a avut cea mai bună săritură din prima rundă pentru, 145,4 puncte.

Cu toate acestea, primii cinci clasaţi au fost separaţi de doar patru puncte, după primul tur, japonezul având nevoie de încă o săritură bună, în condiţiile în care vântul puternic a dus la o competiţie foarte strâmsă.

A fost o zi excelentă pentru Fettner, veteranul de 36 de ani, care concurează de aproape 20 de ani şi care a fost al cincilea după prima rundă. El a reuşit cea mai bună săritură din a doua rundă, pentru un total general de 270,8 puncte, dar Kobayashi a realizat exact doar atât cât a avut nevoie pentru a-l depăşi cu un impresionant 275,0.

Polonezul Kamil Stoch, triplu medaliat cu aur, care s-a calificat pe locul 36 din 53 pentru finală, el revenind în competiţii după o accidentare la gleznă. El areuşit o săritură de 101,5 metri în prima rundă, care l-a clasat pe locul trei, dar a căzut în runda a doua şi a terminat pe locul şase.

Liderul Cupei Mondiale, germanul Karl Geiger, a reuşit doar locul 15.

Românii Daniel Andrei Cacina şi Andrei Feldorean au obţinut locurile 48 şi 50.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici