Jerome Valcke, fost secretar general FIFA, suspendat 12 ani din activităţile fotbalistice

Jerome Valcke, fost secretar general FIFA, a aflat, vineri, că nu se va mai putea implica 12 ani în activităţi care au legătură cu fotbalul.

94 afișări
Imaginea articolului Jerome Valcke, fost secretar general FIFA, suspendat 12 ani din activităţile fotbalistice

Jerome Valcke, fost secretar general FIFA, suspendat 12 ani din activităţile fotbalistice

Anunţul a fost făcut de către Comitetul de Etică din cadrul FIFA.

Francezul de 55 de ani, care trebuie să achite şi o amendă în valoare de 102.205 dolari, este acuzat că a luat parte în schema de vânzare, pe piaţa neagră, a biletelor pentru Cupa Mondială, a decontat, din fondurile federaţiei internaţionale, deplasări în interes personal. De asemenea, s-ar fi aflat în conflict de interese în timpul vânzării drepturilor de televizare şi ar fi distrus mai multe dovezi.

Suspendarea primită de Valcke este cu patru ani mai mare decât pedepsele primite, în decembrie, de Sepp Blatter şi Michel Platini.

Valcke, demis pe 13 ianuarie, s-a alăturat federaţiei internaţionale în 2003, ca director de marketing şi a fost dat afară, în 2006, după ce un judecător din New York a decis că francezul a negociat, în condiţii păguboase pentru FIFA, contractele de sponsorizare cu două societăţi din domeniul financiar. În primăvara anului 2007, Valcke a câştigat apelul făcut la decizia dată de judecătorul american şi s-a întors în federaţie, ca secretar general, în iunie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici