Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate din nou

  • Un oficial japonez a declarat că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din acest an rămâne o opţiune.
  • Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 este în creştere la Tokyo, după ce guvernul a pus capăt stării de urgenţă.
  • Autorităţile japoneze continuă pregătirile. Sunt incluse măsuri de distanţare socială şi alte restricţii.
686 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate din nou

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate

Un înalt oficial japonez a declarat că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2021 rămâne o opţiune în cazul în care criza provocată de COVID-19 se agravează, informează Reuters

„Dacă pare imposibil să o mai facem, atunci trebuie să ne oprim în mod decisiv", a declarat Toshihiro Nikai, secretarul general al Partidului Liberal Democrat. Anularea este, „desigur”, o opţiune, a mai spus Nikai. 

Nikai este cunoscut pentru declaraţiile sale directe, în condiţiile în care alţi parlamentari japonezi evită să comenteze problema unei eventuale anulări a Jocurilor Olimpice 2021.

Japonia se confruntă cu o creştere a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, după ce guvernul a pus capăt stării de urgenţă din Tokyo. Osaka a înregistrat un număr record de cazuri

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate de COVID-19

Cel mai mare eveniment sportiv din lume a fost deja amânat cu un an şi va avea loc fără spectatori internaţionali. 

Guvernul continuă pregătirile. Sunt incluse măsuri de distanţare socială şi alte restricţii pentru ca Jocurile Olimpice să înceapă pe 23 iulie. 

„Vom organiza Jocurile Olimpice într-un mod fezabil", a declarat Taro Kono, un ministru care se ocupă de vaccinarea Japoniei. „Jocurile se pot ţine şi fără spectatori”, a adăugat el.

Până acum, 60 de sportivi români şi-au asigurat participarea la prestigioasa competiţie, iar alţii încă se luptă pentru biletele la Tokyo.

 

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici