Joseph Blatter a fost reales în funcţia de preşedinte al FIFA

Elveţianul Joseph Blatter, în vârstă de 75 de ani, a fost reales, miercuri, în funcţia de preşedinte al FIFA, pentru un al patrulea mandat, cu 186 de voturi pentru, în cadrul celui de-al 61-lea Congres al forului internaţional.

122 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter a fost reales în funcţia de preşedinte al FIFA

Joseph Blatter a fost reales în funcţia de preşedinte al FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blatter a fost ales prin vot secret şi nu prin aplauze, posibilitate ce era prevăzută de statutul forului internaţional dacă există un singur candidat, aşa cum a fost şi cazul în acest an. Qatariotul Mohammed Bin Hammam, preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), şi-a anunţat retragerea candidaturii, duminică, el fiind ulterior suspendat pe timpul anchetei de corupţie legată de scrutinul prezidenţial de azi.

În cadrul aceleiaşi anchete, Joseph Blatter a fost declarat nevinovat de către Comitetul de Etică al FIFA.

La scrutinul de miercuri, la care au participat 206 din cei 208 delegaţi (nu au votat reprezentanţii statelor Brunei şi Sao Tome, deoarece federaţiile respective nu au participat la două competiţii sub egida FIFA în ultimii patru ani, aşa cum stipulează regulamentul), au fost prezenţi şi delegaţii AFC, deşi, marţi, se anunţase că aceştia vor pleca de la Zurich, în semn de protest faţă de suspendarea lui Mohammed Bin Hammam.

Joseph Blatter, care conduce forul internaţional din iunie 1998, când i-a succedat brazilianului Joao Havelange, a fost reales pentru un al patrulea mandat, care va fi şi ultimul.

Blatter avea nevoie de jumătate plus unu din voturile exprimate, respectiv 102, pentru a fi reales încă din primul tur, în caz contrar fiind necesar un al doilea tur, unde ar fi avut nevoie de un singur vot.

"Vă mulţumesc pentru încredere, vă mulţumesc din inimă. Sunt emoţionat şi onorat. Pentru mine este o provocare, o nouă provocare, pe care o accept, dacă Dumnezeu îmi va mai da viaţă. Vom reuşi să aducem vaporul FIFA în apele limpezi şi transparente", au fost primele cuvinte ale lui Blatter după anunţarea rezultatelor votului.

Joseph Blatter, care conduce forul internaţional din iunie 1998, când i-a succedat brazilianului Joao Havelange, a fost reales pentru un al patrulea mandat, care va fi şi ultimul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici