Jucătoarele de la Oltchim speră să profite de statutul de favorită al echipei Gyor

Extrema Oltchimului Ramona Farcău anticipează un meci de zile mari al campioanei României, joi, la Vezsprem, cu Gyor ETO şi crede că maghiarele pot pica în capcana de a se crede mari favorite şi deja calificate în finala Ligii Campionilor.

142 afișări
Imaginea articolului Jucătoarele de la Oltchim speră să profite de statutul de favorită al echipei Gyor

Jucătoarele de la Oltchim speră să profite de statutul de favorită al echipei Gyor (Imagine: Alexandru Hojda / MediafaxFoto)

"Încă de la începutul grupelor principale noi am fost considerate victime sigure. Puţini ne mai dădeau şanse de calificare în semifinale, în fiecare meci am jucat cu presiune maximă, mai ales după înfrângerile cu FTC şi Krim. Am demonstrat că putem face meciuri mari şi ne-am calificat. Joi mergem să câştigăm şi să ne calificăm. Noi nu mai avem nimic de pierdut, maghiarele sunt mari favorite şi se pot considera deja calificate. Trebuie să profităm de această capcană în care pot cădea. Nu ne interesează că se joacă joia, mergem la Vezsprem să învingem şi să ne calificăm. Multă lume mă întreabă dacă ne mai gândim la acel gol în minus din dubla manşă cu echipa din Ljubljana. Eu nu mă mai gândesc, a trecut, aşa a fost să fie", a declarat Farcău.

Jucătoarea română crede că presiunea este mai mare pentru adversare: "Noi am avut presiune mai mare decât ele la Bucureşti. Am jucat în faţa unor tribune pline, toţi oamenii au aşteptat multe de la noi. Noi am încercat să dăm totul, dar am greşit prea mult. E drept că am făcut o apărare destul de bună şi că se spune că apărarea îţi câştigă un meci. Nu e suficient însă, pe lângă faza defensivă îţi trebuie un atac bun şi nouă ne-a lipsit, nu am prea băgat mingea în poartă. Dacă vom avea şi un atac eficient atunci ne putem califica şi le putem face oamenilor o bucurie mare".

Handbalista portugheză Alexandrina Barbosa crede că Oltchim are şanse reale de calificare în finala Ligii Campionilor şi spune că este gata să facă un meci mare în returul cu Gyor. "Nu mizăm pe noroc, ar fi o tactică deficitară. Nici nu ştiu cât de norocoase putem să fim. Ştim ce avem de făcut. Trebuie să dăm totul din noi, să jucăm cu mult mai bine decât la Bucureşti şi să le învingem. Putem să facem o partidă excelentă dacă vom juca toate la capacitate maximă. În ceea ce mă priveşte, sunt decisă să fac cel mai bun meci de la venirea mea la Râmnicu Vâlcea. Sunt pregătită sută la sută, nu mă gândesc la altceva decât la acest meci, nu mă gândesc ce voi face apoi, nici dacă voi pleca sau nu de la Oltchim. Importantă este calificarea", a spus Barbosa.

Extrema Iulia Puşcaşu a declarat înainte de plecarea spre Bucureşti că atmosfera din sânul campioanei României este una bună: "Nu este momentul să plângem. Nu suntem nici vesele, dar atmosfera este una bună. Imediat după înfrângerea de la Bucureşti, Jakob Vestergaard ne-a strâns pe toate şi ne-a explicat că nu este nimic pierdut. Ne-a dat şi exemple din trecut când s-au întors rezultate şi calificări care păreau pierdute. Suntem unite şi mergem la Vezsprem să ne batem pentru calificare. Până la urmă aşa este în sport, trebuie să existe un învins şi un învingător. Şi noi şi Gyor avem loturi valorioase, din păcate numai una dintre formaţii merge mai departe".

În manşa tur, la Bucureşti, campioana Ungariei s-a impus cu scorul de 24-22, partida retur urmând să decidă echipa calificată în finala Ligii Campionilor.

Manşa a doua a meciului Gyor ETO - Oltchim Râmnicu Vâlcea este programată joi, de la ora 20.00, la Veszprem.

În sezonul trecut, Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost eliminată în semifinale chiar de Gyor ETO, care a pierdut ulterior trofeul în faţa formaţiei Buducnost Podgorica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici