Jucătorii rapidişti solicită sprijinul AFAN în disputa cu conducerea clubului

Jucătorii din lotul echipei Rapid, care refuză să se antreneze din cauza restanţelor salariale pe care le au de primit, au solicitat sprijinul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) în disputa cu conducerea grupării giuleştene.

90 afișări
Imaginea articolului Jucătorii rapidişti solicită sprijinul AFAN în disputa cu conducerea clubului

Jucătorii rapidişti solicită sprijinul AFAN în disputa cu conducerea clubului (Imagine: Vlad Chirea / MediafaxFoto)

Fotbaliştii discută la momentul transmiterii acestei ştiri la sediul AFAN cu preşedintele asociaţiei, Dumitru Costin.

Jucătorii au refuzat să participe la antrenamentul de marţi al echipei, iar în această dimineaţă doar o parte dintre ei au efectuat exerciţii la sala de forţă de la baza sportivă Pro Rapid.

Fotbaliştii din lotul echipei Rapid sunt nemulţumit că nu le-au fost plătite salariile pe luna februarie, deşi conducerea clubului îi asigurase că banii vor fi viraţi până la sfârşitul lunii martie. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi şi pentru că la Adunarea Generală a creditorilor s-a decis ca ei să primească doar 10 la sută din restanţele financiare, în următorii trei ani.

Jucătorii rapidişti s-au înscris la masa credală pentru recuperarea salariilor pe trei luni şi jumătate, din luna august până în decembrie 2012 când clubul a intrat în insolvenţă.

Adunarea Generală a creditorilor a votat, duminică, planul de reorganizare al FC Rapid care prevede ca jucătorii, înregistraţi cu creanţe salariale în dosarul de insolvenţă, să primească doar 10 la sută din restanţele financiare, în următorii trei ani.

Avocatul Justin Ştefan, reprezentantul a zece actuali şi foşti jucători rapidişti, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că planul de reorganizare a fost aprobat, trei grupe de creditori, chirografarii, garantaţii şi captivii, votând "pentru", iar două grupe, salariaţii şi bugetarii, "împotrivă".

Planul de reorganizare va fi aplicat numai după confirmarea lui de către Tribunalul Bucureşti, instanţa unde este înregistrat dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici