Justiţia a decis ca liga spaniolă să continue. FC Barcelona ar putea câştiga titlul duminică

Justiţia spaniolă a decis, joi, ca liga din Spania să nu fie întreruptă, cum hotărâse federaţia naţională la 6 mai, astfel că în acest week-end se va desfăşura etapa a 37-a, penultima, iar FC Barcelona are posibilitatea să câştige titlul.

159 afișări
Imaginea articolului Justiţia a decis ca liga spaniolă să continue. FC Barcelona ar putea câştiga titlul duminică

Justiţia a decis ca liga spaniolă să continue. FC Barcelona ar putea câştiga titlul duminică (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Sezonul în Spania se va putea încheia după ce suspendarea decisă de federaţia spaniolă (RFEF) şi greva jucătorilor au fost ridicate de justiţie. RFEF suspendase finalul sezonului şi sindicatul fotbaliştilor stabilise o grevă ca urmare a unei dispute cu privire la drepturile de televizare", notează , informează bbc.com.

FC Barcelona ar putea câştiga titlul duminică, dacă se va impune în meciul din deplasare cu Atletico Madrid, campioana en titre.

Şi finala Cupei Spaniei, dintre FC Barcelona şi Athletic Bilbao, se va desfăşura conform programării, la 30 mai.

Instanţa a precizat măsurile decise joi sunt provizorii, înaintea judecării pe fond, în luna iunie.

Federaţia Spaniolă de Fotbal anunţase, la 6 mai, că a decis suspendarea pe o durată nedeterminată a tuturor competiţiilor interne începând din 16 mai, din cauza noului sistem de repartizare a banilor din drepturile de televizare. Fotbaliştii care doreau să intre în grevă erau de părere că împărţirea banilor conform înţelegerii dintre guvernul spaniol şi liga spaniolă dezavantajează cluburile aflate mai jos în clasament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici