Landon Donovan a marcat două goluri şi a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului SUA

Atacantul formaţiei Los Angeles Galaxy, Landon Donovan, a înscris două goluri în meciul cu Philadelphia, scor 4-1, şi a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului nord-american de fotbal (MLS), la trei zile după ce a aflat că nu va participa la Cupa Mondială.

76 afișări
Imaginea articolului Landon Donovan a marcat două goluri şi a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului SUA

Landon Donovan (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Atacantul de 32 de ani are acum 136 de goluri în MLS şi l-a depăşit pe Jeff Cunningham, care a marcat 134 de goluri în perioada 1998 - 2011.

Donovan este şi cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale, cu 57 de reuşite în 156 de selecţii, însă nu a fost inclus de selecţionerul Jurgen Klinsmann în lotul pentru Cupa Mondială.

"Ultimele trei zile au fost foarte încărcate din punct de vedere emoţional. Afecţiunea arătată de suporteri a fost incredibilă şi sunt foarte fericit că săptămâna s-a încheiat astfel", a declarat jucătorul după meci.

Sâmbătă, Donovan afirmase că merita să meargă la turneul final din Brazilia şi că a fost unul dintre cei mai buni jucători în stagiul de pregătire.

Decizia lui Klinsmann de a nu-l convoca pe Donovan a fost extrem de criticată în SUA, care va juca în Brazilia în grupa G, cu Ghana, Portugalia şi Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici