Larouche: Bute trebuie să gândească la fel ca un aspirant, să arate că vrea să devină campion

Antrenorul pugilistului Lucian Bute, Stephan Larouche, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul canadian La Presse, că la meciul cu britanicul Carl Froch centura românului poate fi considerată vacantă simbolic şi că elevul său va trebui să arate că vrea să devină campion.

198 afișări
Imaginea articolului Larouche: Bute trebuie să gândească la fel ca un aspirant, să arate că vrea să devină campion

Lucian Bute (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax Foto)

"Lucian a făcut o analogie bună. El mi-a spus că atunci când va ajunge acolo (n.r. - la Nottingham) va pune centura pe masă. Simbolic, centura va fi vacantă şi el va trebui să o recâştige. Vreau ca Lucian să gândescă şi să acţioneze la fel ca un aspirant. Va trebui să arate că are foamea de a deveni campion mondial", a spus Larouche.

Antrenorul a precizat că pregătirea lui Bute se desfăşoară foarte bine.

"Începem a şasea săptămână de cantonament în Florida. Am mai avut trei săptămâni de pregătire fizică, în februarie. A avut un sparring bun, cu adversari de calitate. Până la finalul pregătirii, numărul total al partenerilor de antrenament va fi şapte, un record pentru noi. La Nottingham atmosfera din sală va fi o provocare foarte mare. Avem înregistrări cu zgomotele de fond de la câteva meciuri ale lui Carl Froch în Anglia. Zgomotul unei mulţimi agresive. Punem aceste înregistrări la antrenamente, la diferite intensităţi. Uneori îi spun lui Lucian că am ajuns la o anumită rundă, că este egalitate şi dau sonorul mai tare. Cred că Lucian va fi pregătit pentru atmosfera de acolo", a menţionat Larouche.

Stephan Larouche a afirmat că Lucian Bute va trebui să arate la 26 mai "că stăpâneşte lupta".

"Froch este un tip foarte puternic fizic, cu un maxilar de granit, mult curaj şi o bună condiţie fizică. Are ingredientele pentru a ne crea probleme. În plus, el este acasă. Este sigur că Froch la o eficienţă minimă va primi o recompensă maximă din partea mulţumii şi a arbitrilor-judecători. Lucian nu va avea parte de acelaşi tratament cu care este obişnuit la Montreal. El va trebui să le arate clar arbitrilor-judecători că stăpâneşte lupta. Asta face parte din pregătirea noastră, din gândurile noastre. Un mic moment de delăsare la Montreal nu este atât de grav. În Anglia, ar putea fi interpretat altfel", a adăugat antrenorul.

Larouche a vorbit şi despre faptul că pugilişti ca Adonis Stevenson şi Jean Pascal au spus că vor să boxeze cu Bute:

"Mai este şi David Lemieux... Însă nu ne deranjează. Lucian vrea să boxeze cu cei mai buni, cu Froch, cu Mikkel Kessler, cu Andre Ward. Ne aşteptăm rândul. Este normal ca aceia care sunt în spatele nostru să vrea confruntări cu noi, mai ales boxerii care nu vând multe bilete".

Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute se va disputa în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici