Leonte Ianovschi, antrenorul care l-a descoperit pe Dobrin, a încetat din viaţă la 88 de ani

Leonte Ianovschi, antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Dobrin, a încetat din viaţă, miercuri, la Piteşti, la vârsta de 88 de ani.

372 afișări
Imaginea articolului Leonte Ianovschi, antrenorul care l-a descoperit pe Dobrin, a încetat din viaţă la 88 de ani

Leonte Ianovschi, antrenorul care l-a descoperit pe Dobrin, a încetat din viaţă la 88 de ani (Imagine: Shutterstock)

Ianovschi a fost fotbalist în anii '40-'50 la Craiova şi la Piteşti, iar apoi a trecut la antrenorat. Printre jucătorii descoperiţi de-a lungul timpului se numără: Nicolae Dobrin, C. Radu, Olteanu, Prepurgel, Ştefanescu, Niţă, Cârciumărescu, Mihai Zamfir, Toma II, Ralea, Turcu, Cârstea, Constantin Stancu, Radu III.

Tradiţia antrenoratului în familia Ianovschi continuă, fiul său Mihai Ianovschi fiind în prezent coordonatorul FC Dani Coman şi totodată descoperitorul lui Mutu, Neaga, Coman, iar nepotul Mihăiţă Ianovschi a fost antrenorul de copii şi juniori la FC Argeş, la Şcoala Dani Coman, iar acum la CS Mioveni II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici