România - Islanda 0-0. Tricolorii au picat pe locul 3 în grupă. Barajul de Cupa Mondială, tot mai departe

  • Liga 1 şi toate celelalte divizii de fotbal din Europa, şi nu numai, s-au oprit din nou.
  • Este vremea echipelor naţionale.
  • Calificările intră în faza decisivă: se dispută accesul direct la Cupa Mondială Qatar 2022, întrecere programată peste circa un an.
5171 afișări
Imaginea articolului România - Islanda 0-0. Tricolorii au picat pe locul 3 în grupă. Barajul de Cupa Mondială, tot mai departe

Mirel Rădoi s-a aflat la ultimul meci ca selecţioner la un meci acasă

ROMÂNIA - ISLANDA 0-0 

În prima repriză a jocului din Ghencea, România a avut ocazii de a marca, dar şi oaspeţii au ameninţat periculos poarta lui Niţă. 

Mirel Rădoi a forţat după pauză cu Bancu, Ivan, Moruţan, Maxim şi cu Puşcaş. Degeaba.

Pericolul a venit tot de la un titular, Ianis Hagi, care a trimis balonul în bară, în minutul 85.

În urma rezultatelor, Macedonia de Nord, victorioasă cu 5-0 la Erevan, eliminând din cursă Armenia, a trecut pe locul 2, iar România a picat pe 3. În runda finală, Macedonia joacă acasă cu Islanda şi are nevoie de victorie, pentru a-şi păstra locul de baraj.

În schimb, tricolorilor nu le va fi de folos un succes în Liechtenstein, nemaifiind la mâna lor. Au nevoie ca nordicii să nu piardă la Skopje.

Cu echipa ratând prezenţa la baraj, plecarea lui Mirel Rădoi devine certă.

/////////////////////

România: Fl. Niţă - Raţiu, Chiricheş, Nedelcearu, Toşca - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Alibec, Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Aioani - Manea, Puşcaş, Maxim, Bancu, Burcă, Nedelcu, Ad. Rus, Man, Moruţan, Ivan
Selecţioner: Mirel Rădoi

Islanda: E. Olafsson - Sampsted, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason - Johannesson, B. Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, S. Gudjohnsen, Thorsteinsson
Rezerve: Runarsson, Gunnarsson - Saevarsson, Thorarinsson, Thrandarson, I. Olafsson, Leifsson, Baldursson, Ellertsson, Helgason, Traustason, A. Gudjohnsen
Selecţioner: Arnar Vidarsson

Arbitru: Serghei Karasev

//////////////////

Grupa J, meciurile de joi

România - Islanda 0-0 
Germania - Liechtenstein 9-0
Armenia - Macedonia de Nord 0-5

Clasament, înaintea jocurilor de joi
1. Germania (21p, 23-3)
2. România (13p, 11-8)
3. Macedonia de Nord (12p, 15-10)
4. Armenia (12p, 8-11)
5. Islanda (8p, 11-15)
6. Liechtenstein (1p, 2-23)

Ultima etapă: România - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Islanda, Armenia - Germania

România şi Islanda au meci direct pe stadionul „Steaua”, joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, în penultima etapă din faza grupelor. Cu Germania (21 de puncte) deja calificată, în Grupa J rămâne de tranşat disputa pentru locul de baraj (de fapt, un play-off în mai multe runde).

România (13p), Macedonia de Nord (12p) şi Armenia (12 puncte) se luptă pentru a termina imediat în spatele nemţilor. Cu 8 puncte, Islanda nu păstrează şanse, dar rămâne o trupă periculoasă.

Mirel Rădoi a anunţat lista cu cei 26 de jucători pe care va miza în ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022 (cu Islanda pe 11 noiembrie şi Liechtenstein pe 14, în deplasare).

Cea mai mare surpriză a selecţionerului este convocarea lui Enes Sali, mijlocaşul de doar 15 ani de la Farul Constanţa, care a debutat în acest sezon în Liga 1 şi abia a strâns 7 meciuri în campionat. Puştiul lui Hagi va împlini 16 ani pe 1 februarie.

Jucătorul trecut şi pe juniorii Barcelonei este la Academia Gheorghe Hagi din 2018, iar în acest sezon a debutat la seniori. Până acum, a evoluat doar pentru naţionalele de juniori ale României. Dacă nu va debuta pentru tricolori la seniori în cele două partide din preliminarii, va avea şansa să joace pentru Canada, fie pentru Turcia.

România este la mâna ei, în sensul că-şi va păstra poziţia secundă dacă va câştiga ultimele două jocuri rămase, dar selecţionerul a agitat lucrurile prin anunţul că meciurile cu Islanda şi Liechtenstein sunt ultimele pentru el ca seleţcioner. „Trebuie să vă căutaţi antrenor”, le-a zis Rădoi celor de la FRF. Ieri, însă, Rădoi a realizat că a stricat atmosfera cu anunţul său şi a revenit, preferând să afirme că discuţiile decisive se vor purta după cele două jocuri, cu preşedintele FRF şi cu directorul tehnic Mihai Stoichiţă.

Rămâne de văzut cât neclintit poate rămâne tehnicianul în faţa rugăminţilor venite din partea oficialilor şi jucătorilor, însă cert este faptul că anunţul său a picat ca nuca-n perete.

Cu Islanda, România nu-l va putea folosi pe marcatorul unicului gol din succesul cu Armenia, Alexandru Mitriţă, accidentat la formaţia de club, PAOK Salonic.

În tur, România a învins cu 2-0, goluri Man şi Stanciu în repriza a doua.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici