Louis van Gaal critică FIFA şi arbitrajul de la Cupa Mondială

Selecţionerul olandez Louis van Gaal a criticat FIFA şi arbitrajul de la Cupa Mondială, apreciind că cele două lovituri de la 11 metri dictate împotriva echipei sale au fost nejustificate şi sperând că arbitrul gambian de la meciul cu naţionala statului Chile va face treabă mai bună.

560 afișări
Imaginea articolului Louis van Gaal critică FIFA şi arbitrajul de la Cupa Mondială

Louis van Gaal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul Olanda-Chile, între două echipe deja calificate în optimi, are ca miză primul loc în grupă, care va permite evitarea Braziliei în turul următor.

Arbitru va fi Bakary Gassama, 35 de ani, care debutează la Cupa Mondială. El a mai condus meciuri la JO-2012 şi la Cupa Mondială under-20.

"Nu pot spune nimic despre acest arbitru, nu l-am văzut niciodată. Bănuiesc că FIFA selecţionează numai arbitri buni. Dar am văzut că au fost acordate două penaltiuri împotriva noastră, nejustificate, cu Spania şi Australia. De două ori s-a dat penalti şi de două ori echipa mea a reuşit să revină, nicio altă ţară nu a reuşit asta", a declarat selecţionerul olandez, apreciind că şi cartonaşul galben primit de Robin van Persie în meciul cu Australia, care îl privează de partida cu Chile, nu a fost justificat.

Louis van Gaal a deplâns şi faptul că Brazilia joacă al treilea meci din grupă, cu naţionala Camerunului, două ore mai târziu ca olandezii şi va afla deja rezultatul la partida Olanda-Chile.

"Este ridicol. FIFA la fiecare meci face publicitate la fair-play, dar aici nu se pune. Ne vom concentra pe victoria cu Chile şi sper că Brazilia va acţiona în mod sportiv", a apreciat Van Gaal.

Van Gaal s-a prezentat la conferinţa de presă alături de fundaşul Bruno Martins Indi, accidentat şi care nu va juca în meciul de luni, apreciind că nu este "inteligent" să programezi o conferinţă de presă înainte de un antrenament.

"FIFA a decis că trebuie să avem conferinţa de presă înainte de antrenament, iar acesta nu este un lucru inteligent. Cred că jucătorii trebuie să se concentreze la antrenament, de aceea l-am adus pe Bruno la conferinţă", a spus Van Gaal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici