Louis van Gaal: Nu este un meci crucial nici pentru Olanda, nici pentru România

Selecţionerul Louis van Gaal a declarat, luni seară, că pentru Olanda, dar şi pentru România, meciul de marţi, din grupa D, este important, dar nu este decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014.

315 afișări
Imaginea articolului Louis van Gaal: Nu este un meci crucial nici pentru Olanda, nici pentru România

Louis van Gaal: Nu este un meci crucial nici pentru Olanda, nici pentru România (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Am văzut şi meciul cu Estonia, acela a fost previzibil. Mi-a plăcut cum a jucat contra Turciei, foarte bine organizaţi, au avut contraatacuri foarte bine. Este doar un meci important, nu unul crucial. Vom juca şi acasă contra României, dar pentru ambele echipe este foarte important să ocupelocul 1 în grupă. Nu este problema mea dacă Mutu va juca titular sau nu. Şi eu am fost un fotbalist semiprofesionist şi îmi plăcea să joc numai pe stadioane pline. Jucătorii sunt obişnuiţi să joace în asemenea condiţii, se va juca pe un stadion impresionant, gazonul este minunat şi toate condiţiile sunt create. Noi suntem pe locul 6 clasamentul FIFA, România pe 46, aşa că e normal ca românii să ne considere favoriţi, dar România a învins în Turcia şi nu era favorită, fotbalul este imprevizibil. Va fi greu pentru că Olandei i-a fost greu s-o bată pe România în deplasare, acum va avea şi 50.000 de oameni şi spate dar şi tineri dornici să-şi depăşească condiţia. Aveţi stele în echipă care în acest moment nu sunt cunoscute, dar pe viitor vor fi", a declarat Van Gaal.

Întrebat ce jucător a remarcat din naţionala României, Van Gaal a răspuns: "Nu-mi place acest fel de întrebare, asta înseamnă că aş spune numele unui jucător de care sunt interesat. Eu remarc modul foarte organizat al naţionalei, Piţurcă este un antrenor foarte bun, care a reuşit să ducă la bun sfârşit procesul de creare al echipei".

Primul nume care îi vine în minte lui Van Gaal când vorbeşte de România este Mircea Petrescu: "A fost antrenorul meu doi ani la două echipe olandeze, Almelo şi Sparta Rotterdam, am numai amintiri plăcute despre el", a spus Van Gaal, care însă şi-l aminteşte şi pe arbitrul Ion Crăciunescu.

Luni seară, pe Arena Naţională, pe fiecare scaun din stadion a fost pus câte un steag al naţionalei.

Echipa naţională a României va întâlni Olanda, marţi, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014, cele două echipe fiind neînvinse şi ocupând primele locuri ale Grupei D cu maximum de puncte, după câte trei meciuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici