LPF cere antrenorilor şi jucătorilor să nu mai scuipe pe teren

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care recomandă antrenorilor, jucătorilor şi altor persoane ce ocupă suprafaţa tehnică să nu mai scuipe pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor.

20 afișări
Imaginea articolului LPF cere antrenorilor şi jucătorilor să nu mai scuipe pe teren

LPF cere antrenorilor şi jucătorilor să nu mai scuipe pe teren (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Liga Profesionistă de Fotbal din România recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor ce ocupă suprafaţa tehnică, precum si a propriilor jucători, de a nu mai expectora saliva sau apa folosita pentru clătirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, în acest scop, vase speciale cu capac. Totodată, antrenorilor ce nu se pot abţine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu), le sugerăm purtarea unei maşti protectoare medicale", se recomandă în comunicatul LPF.

"În cazul apariţiei în rândul jucătorilor sau a tehnicienilor echipei dumneavoastra a simptomelor de gripa nouă, rugăm conducerile cluburilor din Liga I să anunţe de urgenţă acest lucru la Secretariatul Ligii Profesioniste de Fotbal, în vederea hotărârii măsurilor ce se impun în această circumstanţă, conform regulamentelor fotbalistice în vigoare", se arată în comunicat LPF, semnat de secretarul general Valentin Alexandru.

Într-o declaraţie acordată, joi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a afirmat că, deocamdată, forul pe care îl conduce nu are un plan în cazul apariţiei vreunui caz de gripă A H1N1 la jucători din Liga I şi că aşteaptă să fie comericializat un vaccin pentru a fi administrat fotbaliştilor.

În România, Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a informat, luni, că, în săptămâna 19-25 octombrie, au fost înregistrate şase noi cazuri confirmate de gripă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 381.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici