LPF va achita datoria de 60.000 de euro a FC Rapid, echipa revine la Pro Rapid

Conducerea LPF va opri 60.000 de euro din banii din drepturile TV şi va achita direct datoria pe care FC Rapid o are către Asociaţia Pro Rapid, pentru ca echipa să revină la baza sportivă Pro Rapid, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleştene.

352 afișări
Imaginea articolului LPF va achita datoria de 60.000 de euro a FC Rapid, echipa revine la Pro Rapid

LPF va achita datoria de 60.000 de euro a FC Rapid, echipa revine la Pro Rapid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza crizei financiare acute pe care o traversează, FC Rapid a acumulat datorii de aproximativ 28.000 de euro la chiria către Asociaţia Pro Rapid, administratorul bazei sportive de pe malul lacului Străuleşti, restul reprezentând facturi la utilităţi.

Din luna mai, echipa nu s-a mai antrenat la Pro Rapid, iar conducerea şi ceilalţi angajaţi ai clubului Rapid au părăsit baza mutându-şi birourile la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din cauza sistării utlităţilor.

Conducerea clubului a luat legătura în mai multe rânduri cu reprezentantul Asociaţiei Pro Rapid, Ion Taban, care este şi vicepreşedinte al Ana Holding, dar acesta nu a acceptat întoarcerea echipei până la plata integrală a datoriilor.

Luni însă, ca urmare a unei solicitări a oficialilor rapidişti, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal l-a contactat pe Ion Taban, iar acesta a acceptat ca lotul condus de Marian Rada să revină la Pro Rapid. LPF a promis că va vira în contul Asociaţiei Pro Rapid suma de 60.000 de euro din banii pe care FC Rapid îi are de încasat din drepturile TV.

La ora transmiterii acestei ştiri, jucătorii echipei Rapid efectuează un antrenament la baza sportivă Pro Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici