Lucescu face apel la suporteri să susţină echipa naţională în meciul cu Luxemburg

Selecţionerul Răzvan Lucescu, a făcut un apel, luni, către suporterii echipei naţionale, pentru ca aceştia să susţină prima reprezentativă la partida cu Luxemburg, de la Piatra Neamţ, aşa cum au făcut-o fanii bosniaci în meciul de la Zenica.

20 afișări
Imaginea articolului Lucescu face apel la suporteri să susţină echipa naţională în meciul cu Luxemburg

Lucescu face apel la suporteri să susţină echipa naţională în meciul cu Luxemburg (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

"Am văzut un exemplu pe care l-a dat publicul din Bosnia, încurajându-şi echipa la 0-1 de o manieră agresivă, ce a ajutat foarte mult echipa naţională să revină. Aştept la fel la Piatra Neamţ. Numai aşa putem ieşi la lumină, întrucât suntem într-o situaţie foarte grea. Şansele rămân intacte în condiţiile în care câştigăm mâine, iar cele mai importante meciuri le jucăm pe teren propriu", a spus Lucescu.

Referitor la partida cu Luxemburg, Răzvan Lucescu este de părere că jucătorii acestei reprezentative au făcut din faza defensivă o artă. "Întâlnim o echipă mică, dar care a făcut din faza defensivă o artă. Sunt foarte agresivi, sunt şmecheri, vor juca de multe ori la intimidare şi trebuie să avem o altă echipă", a spus Lucescu.

Potrivit lui Răzvan Lucescu, jucătorii "tricolori" trebuie să fie motivaţi în meciul de la Piatra Neamţ. "De ce să nu existe motivaţie la meciul de mâine? Este obligatoriu să obţinem cele trei puncte. Venind după trei jocuri disputate toate în deplasare, am încheiat o serie importantă. Mâine urmează un meci acasă, obţinând victoria se fac cinci puncte şi am fi la trei puncte de locul doi. Acum o să jucăm noi acasă, iar eventuale victorii în meciurile directe cu Bosnia şi Belarus ne duc cu şanse foarte mari la obţinerea locului doi. Atmosfera este normală, aşa cum trebuie să fie la o echipă profesionistă care a pierdut, dar care are mâine (n.r. - marţi) un alt joc. Important e ca mâine să câştigăm. Tratăm mult prea superficial adversarele. Jucătorii sunt jucători de fotbal, iar mâine trebuie să intre să câştige. Punct! Pentru ei viaţa merge înainte", a completat Lucescu.

Selecţionerul echipei României a anunţat că faţă de meciul din Bosnia vor apărea anumite modificări. "Vor fi schimbări în lot, pentru că e un meci diferit. E dificil, Tamaş insistă foarte mult, o să vedem astăzi. Cristi Săpunaru înţeleg că este pe drumul cel bun", a subliniat Lucescu.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), de selecţionata Bosniei-Herţegovina, într-un meci contând pentru grupa a patra a preliminariilor Campionatul European din 2012 şi a rămas cu şanse mici de calificare la turneul final.

"Tricolorii" vor întâlni, marţi, la Piatra Neamţ, de la ora 20.45, reprezentativa Luxemburgului, în următorul meci din grupa a 4-a a preliminariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici