Lucian Bute: Aveam dureri insuportabile, era foarte riscant să mă urc în ring accidentat

Pugilistul Lucian Bute a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia de a se opera la mâna stângă deoarece avea dureri insuportabile şi nu putea lupta accidentat în meciul cu Jean Pascal.

341 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Aveam dureri insuportabile, era foarte riscant să mă urc în ring accidentat

Lucian Bute: Aveam dureri insuportabile, era foarte riscant să mă urc în ring accidentat (Imagine: Dan Mutuliga / Mediafaxfoto)

"Am încercat să fac anumite eforturi pentru a continua şi nu anula meciul, dar, din păcate, după mai multe consultări cu doctorul şi echipa mea, am luat această decizie. A trebuit să mă operez, aveam o durere insuportabilă. Am decis acest lucru pentru viitorul carierei mele. Era foarte riscant să mă urc în ring accidentat, aveam un adversar foarte puternic. Accidentarea s-a întâmplat în perioada de pregătire, la al treilea sparring. Pe 1 mai am luat decizia de a mă opera. Operaţia a durat aproximativ o oră, o oră şi jumătate, iar după spusele doctorului, totul e bine, recuperarea va decurge foarte bine. Sper să revin în ring cât mai curând. Era un stres foarte mare şi din punct de vedere psihologic eram terminat. Nu puteam să mă antrenez, nu puteam lovi cu stânga. Durerile ajunseseră la cot şi umăr şi astfel am luat decizia să mă operez", a afirmat Bute.

El a precizat că nu va boxa mai devreme începutul anului viitor, cel mai probabi la 25 ianuarie, tot cu Jean Pascal. "Rămâne de văzut cum va decurge recuperarea, dar cu siguranţă nu voi avea niciun meci mai devreme de luna ianuarie 2014. Deja promotorul meu împreună cu televiziunea HBO au rezervat data de 25 ianuarie 2014 pentru meciul cu Pascal. Pentru că acest meci a fost doar amânat, nu anulat. Nu ştiu cum va reacţiona mâna după refacere, dar doctorii mi-au spus că voi cum am fost înainte. Nu e garantat că meciul cu Pascal va fi pe 25 ianuarie, e doar o dată rezervată. În cazul care voi resimţi dureri atunci voi mai lua un pic de pauză până când îmi voi reveni 100 la sută. Obiectivul meu e să redevin campion mondial, să câştig o centură şi sunt convins că am puterea de a face acest lucru încă o dată", a explicat Bute.

Pugilistul susţine că nu a vrut să repete greşeala de la meciul cu Carl Froch când a urcat în ring cu probleme medicale. "A fost învăţare de minte ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Carl Froch. Până la acel meci eram neînvins şi am făcut o greşeală. Nu vreau să caut scuze, mi-am asumat responsabilitatea acelei înfrângeri, dar a fost foarte greu pentru mine să ajung cu două ore înainte de meci şi să fac infiltraţii, să îmi îngheţe mâna şi să nu o mai simt. Psihologic eram afectat atunci când am urcat în ring, aşa că e învăţare de minte. Am pierdut atunci, rămân cu capul sus, dar acum nu am vrut să repet acea greşeală. Puteam să fac şi acum infiltraţii, dar mă ajuta pe termen scurt, o săptămână sau două. Şi riscam să mi se întâmple în timpul meciului, să pierd şi ajungeam să spun după aceea că eu am urcat în ring accidentat", a menţionat fostul campion mondial.

Lucian Bute a afirmat că Jean Pascal a trecut prin aceleaşi momente în urmă cu un an când a anulat un meci din cauza problemelor medicale. "N-am vorbit cu Pascal, dar era normal să spună că îi pare rău de ceea ce mi s-a întâmplat pentru că şi el a trecut prin astfel de momente. Anul trecut trebuia să boxeze cu Tavoris Cloud pentru titlul mondial IBF şi a anulat meciul pentru că a avut dureri foarte mari la mână. Iar el a anulat meciul atunci, nu l-a amânat", a adăugat Bute.

Boxerul român se va întoarce în Canada în iulie, dar nu va relua pregătirile în sala de box mai devreme de luna august sau septembrie. "Eu mă voi întoarce în Canada la începutul lunii iulie, iar când îmi voi da această proteză voi începe pregătirea, dar nu în sala de box. În sala de box voi reveni când voi putea să lovesc, probabil august sau septembrie, depinde de recuperare", a precizat Bute.

El a precizat că nu va boxa mai devreme începutul anului viitor, cel mai probabi la 25 ianuarie, tot cu Jean Pascal.

Lucian Bute a fost operat la 9 mai, la braţul stâng, meciul cu Jean Pascal, programat la 25 mai, fiind amânat. Operaţia a fost efectuată la "Palms Wellington Surgical Center" în Palm Beach, de către Veronica Pedro, medic ortoped specializat în probleme la mâini.

Bute (31-1, 24 KO), 33 de ani, a disputat ultima partidă la 3 noiembrie, împotriva rusului Denis Gracev, pe care l-a învins la puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici