Manea: Adrian Zamfir va ceda gratuit acţiunile FC Rapid unui grup de patru suporteri

Adrian Zamfir va ceda gratuit pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la FC Rapid unui grup de patru suporteri, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele grupării giuleştene, Nicolae Manea.

147 afișări
Imaginea articolului Manea: Adrian Zamfir va ceda gratuit acţiunile FC Rapid unui grup de patru suporteri

Manea: Adrian Zamfir va ceda gratuit acţiunile FC Rapid unui grup de patru suporteri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Domnul Zamfir a renunţat la toate funcţiile şi vrea să cedeze gratuit acţiunile către un grup de suporteri. Avocaţii celor două părţi s-au întâlnit şi urmează să se finalizeze actele. Iar din momentul ăla oricine e dispus poate să ajute Rapidul. Sunt vreo patru suporteri care vor să preia acţiunile, iar la rândul lor le vor ceda mai departe către cine vrea să investească", a afirmat Manea.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Adrian Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele şase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acţiuni al clubului giuleştean, însă toate au eşuat.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 26 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici