Manea: Investitorii cu care se negociază vânzarea Rapidului au devenit destul de sceptici

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, joi, că investitorii cu care actualii acţionari discută vânzarea clubului au devenit destul de sceptici în ultima perioadă, dar a precizat că aceştia nu au anunţat că se retrag de la negocieri.

182 afișări
Imaginea articolului Manea: Investitorii cu care se negociază vânzarea Rapidului au devenit destul de sceptici

Manea: Investitorii cu care se negociază vânzarea Rapidului au devenit destul de sceptici (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Trebuie să privim adevărul în faţă şi să nu ne păcălim singuri. Situaţia nu este deloc bună şi în momentul acesta încă plutim în incertitudine. Investitorii cu care ne aflăm în discuţii au devenit destul de sceptici. Nu trebuie să înţelegeţi greşit, n-au anunţat că se retrag. Încă studiază actele. E firesc să o facă, nu te poţi arunca în necunoscut când vorbim de sume cifrate la milioane", a spus Manea într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a clubului Rapid.

Oficialul giuleştean a explicat că oamenii de afaceri interesaţi de cumpărarea clubului se tem să îşi asocieze numele cu o grupare de fotbal care în 14 februarie, când Tribunalul Bucureşti ia în calcul aprobarea planului de reorganizare, poate fi declarată falimentară. "Se pare că am devenit efectiv dependenţi de data de 14 februarie. Oamenii se tem şi pe bună dreptate. Se tem nu neapărat de banii pe care i-ar putea pierde şi nu sunt deloc puţini. Le este frică să îşi asocieze numele acum cu un club care în data de 14 februarie ar putea fi declarat falimentar. Indiferent de ce decizie se va da la judecată, trebuie să se termine odată! Există firme care susţin că o vor lua cu noi de la capăt, chiar dacă suntem trimişi în liga a patra. Din fericire, Rapid rămâne un brand care atrage, indiferent de divizie. Dar, să treacă acea dată fatidică", a mai afirmat Manea.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos. Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici