Mani Gyenes, locul 36 la Raliul Dakar, etapa a 5-a, câştigată de Pablo Quintanilla

  • Pablo Quintanilla a fost învingătorul etapei a cincea a Dakar 2024, la clasa moto, desfăşurată miercurea aceasta cu doar 118 kilometri de probă specială cronometrată.
  • Ross Branch este din nou lider în clasamentul general, în timp ce românul Emanuel Gyenes a terminat pe locul 32.
264 afișări
Imaginea articolului Mani Gyenes, locul 36 la Raliul Dakar, etapa a 5-a, câştigată de Pablo Quintanilla

Riderul român de la Autonet Motorcycle Team a încheiat etapa de 645 km dintre Al Hofuf şi Shubaytah, cu timpul de 1h 48min 02sec, pe zona probei speciale de 118 km, la

Pe tot parcursul traseului, Quintanilla (Monster Energy Honda) a impus constant ritmul, devansându-l pe coechipierul său Adrien van Beveren cu 37 de secunde. Toby Price (Red Bull KTM) s-a clasat pe locul al treilea, la 1m39s, urmat de Daniel Sanders (Red Bull GasGas) şi Mason Klein (Korr Offroad Racing/Kove). Branch (Hero MotoSports) a înregistrat al şaselea timp. După ce a câştigat ieri, José Ignacio Cornejo (Monster Energy Honda) a deschis etapa, dar a terminat doar pe locul 14.

Timpul pierdut de chilian l-a costat conducerea, care acum este din nou în posesia lui Branch, cu un avans de 1m14s. Brabec rămâne pe locul trei, acum la doar 3m47s de lider, cu van Beveren şi Benavides închizând top cinci. Quintanilla este al şaselea după victoria de miercuri.

Venind la o zi după al optulea triumf al coechipierului său Nacho Cornejo, aceasta este a doua victorie consecutivă a chilienilor. Cornejo s-a impus şi în etapa a doua, ridicând la trei numărul victoriilor chiliene din acest an.

Emanuel Gyenes ocupă locul 32 în clasamentul general.

Joi debutează la Dakar Rally un nou format de etapă, care se dispută pe parcursul a două zile, cu constrângerile unei etape maraton, deşi concurenţilor li se permite să se ajute reciproc în timpul serii.

La ora 16:00, toate vehiculele vor fi obligate să oprească la următorul bivuac pe care îl vor întâlni, , din cele 8 aflate pe traseu. Fără nicio conexiune şi, prin urmare, fără vizibilitate asupra performanţelor rivalilor, concurenţii vor campa şi vor porni din nou la drum la ora 7.00 dimineaţa a doua zi pentru a finaliza secţiunea rămasă din traseu. Proba specială va avea 672 de kilometri, întreaga etapă desfăşurându-se în buclă, cu plecare şi sosire la Shubaytah.

Etapa inedită de 48 de ore, cu un format special, va avea două trasee separate, unul pentru motociclete şi quad-uri şi celălalt pentru maşini şi camioane. Prin urmare, echipele de top FIA nu vor beneficia de urmele lăsate de vehiculele pe două roţi şi vor trebui să navigheze singure.

Sistemul de "bonusuri" acordate deschizătorilor de etapă de motociclete introdus la ediţia precedentă va fi, în mod excepţional, utilizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici