Manolescu: Fotbalistul român are nevoie de disciplină; e talentat, nu laborios; joacă de plăcere

Criticul Nicolae Manolescu declară, în Pro Sport, că disciplina ar pune în valoare talentul fotbaliştilor români, care "sunt mai degrabă talentaţi şi spontani, decât laborioşi" şi ascultă un antrenor cu autoritate, dar numai până la un punct, pentru că metodica nu ţine de firea românului.

15 afișări
Imaginea articolului Manolescu: Fotbalistul român are nevoie de disciplină; e talentat, nu laborios; joacă de plăcere

Manolescu: Fotbalistul român are nevoie de disciplină; e talentat, nu laborios; joacă de plăcere (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat, într-un interviu pentru Pro Sport, dacă are nevoie fotbalistul român de o mână forte, Manolescu răspunde: "Da, disciplina i-ar pune în valoare talentul. Uită-te la Lăcătuş! Nu este un mare antrenor, dar i-a făcut pe jucători să dea trei goluri unei echipe din Italia. Că după aceea a luat şi Steaua trei goluri este altă poveste".

În ceea ce priveşte caracterizarea pe care i-ar face-o fotbalistului român, el îl defineşte mai degrabă spontan decât laborios, asemănător celui brazilian, jucând de plăcere.

"Am încercat o caracterizare pe când Lucescu-tatăl antrena români. Mi se părea interesant că Lucescu încerca să vină cu o metodă riguroasă, un sistem de joc foarte clar şi dădea peste fotbaliştii români care sunt mai degrabă talentaţi şi spontani, decât laborioşi, care ascultă ei dacă le spune un antrenor cu autoritate, dar numai până la un punct. De firea românului nu ţine metodica. Degeaba făcea el pedagogie şi metodică, pentru că ei jucau tot cum le plăcea lor. Fotbalistul român e ca cel brazilian, este meridional, joacă de plăcere", consideră Nicolae Manolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici