Simona Halep a pierdut primul meci de la revenirea în circuitul profesionist / A fost eliminată în 3 seturi la Miami de Paula Badosa / „Simo” a făcut legea în primul set, dar lunile de inactivitate au tras-o în jos în următoarele două manşe

  • Jucătoarea de tenis Simona Halep, 32 de ani, a revenit pe teren după o pauză de un an şi jumătate.
  • Dubla campioană de Mare Şlem a jucat ultima dată pe 29 august 2022, iar acum, la Miami, a cedat în 3 seturi la spaniola Paula Badosa.
  • După un prim set furibund, 6-1, Halep a cedat teren în faţa ibericei, 4-6, 3-6.
5212 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a pierdut primul meci de la revenirea în circuitul profesionist / A fost eliminată în 3 seturi la Miami de Paula Badosa / „Simo” a făcut legea în primul set, dar lunile de inactivitate au tras-o în jos în următoarele două manşe

Marea revenire în tenis: Simona Halep - Paula Badosa, astăzi, ora 22:00. La Miami, „Simo” dispută primul meci oficial după un an şi jumătate

MIAMI OPEN - primul tur

ANA BOGDAN - K. Siniakova 2-6, 4-6

SIMONA HALEP - P. Badosa 6-1, 4-6, 3-6

Meciul Simonei a durat o oră şi 58 de minute. Halep a comis 10 duble greşeli, salvând 7 mingi de break din cele 11 cu care s-a confruntat. Halep n-a rezistat fizic în seturile 2 şi 3.

FINAL

Game 26 - Badosa face break alb: 3-6.

Game 25 - Badosa şi-a făcut serviciul, deşi a şchiopătat. Simona a părut în unele moment sufocată de ritmul de joc impus de loviturile violantei ale adversarei: 3-5.

Game 24 - Sperând să-şi facă serviciul, Badosa nu mai opune rezistenţă pe serviciul Simonei, care ţine aproape: 3-4.

Game 23 - Game la 0. Badosa deţine frâiele meciului, Halep nu are reacţie: 2-4.

Game 22 - Break Badosa, care nu cedează iniţiativa. Este mai inspirată şi mai proaspătă: 2-3.

Game 21 - Simona nu renunţă. Luptă şi face break, agăţându-se ca o tarantulă în schimburi. Jocurile păreau făcute pentru un marş triumfal al Paulei până la final, dar se reia de la 0 totul: 2-2.

Game 20 - Break alb Badosa. Semne de frustrare pentru Simona: 1-2.

Game 19 - Badosa a devenit favorită la pariuri să câştige jocul. Este jucătoarea care vine din urmă: 1-1.

Game 18 - Simona începe bine la serviciu: 1-0.

SETUL 3

Cifrele setului secund îi sunt potrivnice Simonei. A ratat singura minge de break avută, iar pe serviciul doi are un procentaj slab: 29% (5/17).

Game 17 - Badosa nu are nicio emoţie în a închide setul. Simona pare fără putere: 4-6.

Simona a chemat fizioterapeuta: are probleme la umărul drept. Lunile de inactivitate se fac simţite, condiţia sa fizică nefiind una pusă la punct.

Game 16 - Halep salvează o minge de set. Badosa, care atacă serviciul doi, loveşte puternic, Halep - mai variat, da cu mai puţină forţă: 4-5.

Game 15 - Halep a stat la „bătaie” în unele puncte, dar Badosa are mai multe schimburi dominate. Simona a dus game-ul la egalitate, 40-40, dar nu şi-a procurat minge de break: 3-5.

Game 14 - Halep nu renunţă la set: 3-4.

Game 13 - Badosa adună puncte ajutată de serviciu. Pare mai sigură decât în primul set: 2-4.

Game 12 - Halep ţine aproape cu serviciul, sperând să poată întoarce soarta manşei: 2-3.

Game 11 - Simona nu s-a mai apropiat de serviciul Paulei, care se desprinde cu un break avans: 1-3.

Game 10 - Break Badosa. Halep serveşte slab, are un total de 5 „duble”. Rămâne de văzut câtă „benzină” mai are Simona, care revine după un an şi 7 luni de absenţă: 1-2.

Game 9 - Simona ratează o minge de break şi îi permite Paulei să egaleze: 1-1.

Game 8 - Halep intră convingător şi în setul secund, cu serviciul: 1-0.

SETUL 2

Game 7 - Halep mai face un break şi, după 38 de minute, îşi bagă în buzunar primul set: 6-1.

Game 6 - Game lung pe serviciul româncei. Emoţii pentru Halep, care salvează 5 mingi de break pentru a se distanţa, probabil, decisiv în set. Galerie consistentă de români în tribune. Au trecut 35 de minute de la primul serviciu: 5-1.

Game 5 - Badosa mizează mult pe puterea serviciului, schimburile revenindu-i Simonei. Pe margine se află grecul Stefanos Tsitsipas, iubitul Paulei. Dublu break Halep: 4-1.

Game 4 - Simona confirmă break-ul fără să se ajungă la egalitate: 3-1.

Game 3 - Break Simona, care a profitat de două duble greşeli ale rivalei: 2-1.

Game 2 - Simona face două duble greşeli, dar produce şi un as, şi egalează fără emoţii: 1-1.

Game 1 - Badosa, posesoare a unui serviciu puternic, îşi câştigă la 0 game-ul de serviciu: 0-1.

SETUL 1

Simona Halep este echipată, la încălzire, în culorile Ucrainei: galben şi albastru.

Sabalenka, pe care Halep ar putea s-o înfrunte în turul secund la Miami, a decis să participe la turneu. Halep o conduce cu 2-0 la general pe Badosa, pe zgură şi pe iarbă. Ambele au avut loc în 2022.

Simona încă nu are antrenor, după despărţirea de Patrick Mouratoglou. Nici puncte nu are în clasamentul mondial, beneficiind de un wild card pentru a pătrunde pe tabloul principal în Florida.

Simona este la Miami doar cu Joao Monteiro, un sparring partner portughez, şi de un fizioterapeut român. Dar la antrenamentul de dinaintea meciului cu Badosa (80 WTA) a avut parte şi de ajutorul fostului ei antrenor, Darren Cahill.

Australianul lucrează acum cu italianul Jannik Sinner, campionul de la Australian Open, şi a profitat de timpul liber pe care-l are înainte de startul meciurilor de pe tabloul masculin şi a asistat la sesiunea de antrenament a Simonei Halep, cei doi fiind fotografiaţi împreună.

În mod oarecum straniu, românca este favorită la casele de pariuri, asta pentru că Badosa nu traversează o perioadă deosebită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici