Maria de Villota a fost operată pentru a doua oară la faţă

Pilotul echipei Marussia, Maria de Villota, rănită grav în timpul unei sesiuni de teste înaintea Grand Prix-ului Marii Britanii, a fost operată, vineri, pentru a doua oară la faţă.

239 afișări
Imaginea articolului Maria de Villota a fost operată pentru a doua oară la faţă

Maria de Villota (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această intervenţie chirurgicală a avut loc la spitalul Addenbrooke's din Cambridge şi "a durat mai puţin decât prima", conform unui comunicat al echipei Marussia. De Villota a mai fost operată o dată în noaptea de marţi spre miercuri, după accident.

"Această operaţie era prevăzută să aibă loc, dar depindea de stabilizarea Mariei în ceea ce priveşte rănile suferite la cap. Vineri dimineaţă echipa medicală a fost suficient de satisfăcută de progrese pentru a autoriza operaţia. Starea Mariei se îmbunătăţeşte şi ea răspunde foarte bine tratamentului care i se administrează de când a suferit accidentul, mai ales la nivelul feţei", anunţă Marussia.

Maria de Villota, în vârstă de 32 de ani, pilot de teste la echipa Marussia, şi-a pierdut un ochi în accidentul suferit marţi. Ea s-a rănit grav după ce a lovit un camion în timp ce rula, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.

Potrivit martorilor, De Villota terminase primul ei tur pe circuitul improvizat şi oprise în faţa mecanicilor echipei sale. În timp ce aceştia se îndreptau către maşină, monopostul a accelerat brusc şi a intrat în partea dreapta-spate a unui tir care staţiona. Botul monopostului Marussia a fost distrus în urma impactului şi se pare că De Villota s-a lovit cu capul de camion. Martorii mai susţin că sportiva nu a avut reacţie timp de 15 minute, dar a început să-şi mişte apoi mâinile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici