Marian Rada: Rapid nu va da faliment, chiar dacă o va lua de la capăt din Liga a III-a sau a IV-a

Antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, a comentat, joi, posibilitatea ca gruparea giuleşteană să intre în faliment din cauza datoriilor, el declarând că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, chiar dacă formaţia pe care o pregăteşte ar fi nevoită să o ia de la capăt din ligile inferioare.

190 afișări
Imaginea articolului Marian Rada: Rapid nu va da faliment, chiar dacă o va lua de la capăt din Liga a III-a sau a IV-a

Marian Rada (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Supărarea după meciul cu Dinamo nu are cum să treacă. Rezultatul rămâne rezultat, Rapidul e pe locul opt, este ceva inedit pentru noi mai ales în ultima perioadă şi nu face cinste Rapidului. De faliment se aude de mult timp. Probleme de acest gen am înţeles că sunt şi la alte cluburi. E păcat ca la un club de acest nivel să se vorbească de faliment. Rapidul nu va falimenta niciodată. O vom lua de la capăt în Liga a III-a, a IV-a şi tot nu vom da faliment", a spus Rada.

Marian Rada a afirmat că a văzut o diferenţă de atitudine la jucătorii săi între meciurile cu Braşov şi Dinamo, pierdute cu acelaşi scor, 1-2. "Dacă am fi câştigat împotriva lui Dinamo, acum vorbeam despre o altă situaţie la Rapid. Era ca şi cum echipa ar fi fost pusă pe picioare. Am văzut o diferenţă de atitudine, o îmbunătăţire a jocului. Am văzut că sunt şanse mari să jucăm şi noi bine. Până la urmă jocul bun va aduce şi rezultate, pentru că nu se poate să joci de fiecare dată şi să ai ghinion sau să întâlneşti un arbitru care să nu interpreteze corect anumite faze", a completat Rada.

Rada a precizat că vorbeşte cu fiecare jucător în parte pentru a-şi justifica deciziile, deoarece nu doreşte ca pe lângă problemele financiare să apară şi altele. "E normal ca cei de la Chiajna să se încurajeze singuri, însă să nu uităm de blazonul Rapidului, de palmaresul Rapidului şi de ce înseamnă Rapid în România şi de ce înseamnă Chiajna. Rapidul o să ajungă mai bine. Vreau ca fiecare jucător să se autodepăşească şi să îmi fie greu să aleg lotul de 18 din 32 de jucători câţi am. Dacă sunt toţi 32 valoroşi, e o problemă plăcută să ai de unde să alegi. Apoi trebuie să aleg primul 11 şi trebuie să fiu corect faţă de fiecare. Vreau ca fiecare să înţeleagă de ce nu joacă, de ce nu e în lotul de 18. Vreau să-i responsabilizez, pentru că avem destule probleme şi nu mai trebuie să ne facem şi noi cu mâna noastră", a subliniat Rada.

Tehnicianul rapidist a precizat că a decis să-i recheme la prima echipă pe jucătorii Milos Pavlovici, Ovidiu Burcă, Iulian Apostol şi Romeo Surdu. "Mi s-a spus că dacă am nevoie de ei şi vreau să-i folosesc, pot să o fac fără nicio problemă. I-am chemat pentru că nu mi se pare normal. Ei erau chemaţi de la ora opt dimineaţa la echipa a doua să facă antrenament, dar atunci eram şi eu, iar asta înseamnă că şi eu sunt scos din lot dacă veneam de la ora opt", a adăugat Rada.

Marian Rada a explicat că la finalul turului va decide la ce jucători va renunţa. "Mai sunt cinci etape, vedem ce poate să dea fiecare la această echipă. Curăţenia de iarnă poate să înceapă chiar cu mine. Vom vedea ce jucători confirmă la Rapid, care vor să mai joace la Rapid sau dacă sunt oferte ca să plece la mai bine, iar noi să ne revenim din această situaţie. Oricum, cuvântul curăţenie sună urât", a subliniat Rada.

O parte dintre jucătorii echipei Rapid a testat, joi, la sediul sponsorului BDT Vest, noul Ford B-Max. La drive-test au particpat jucătorii Nemanja Milislavjevici, Milos Pavlovici, Rui Duarte, Glauber Berti, Nicolae Grigore, Ştefan Grigorie, Ovidiu Herea, Felipe Teixeira şi oficialii Marian Rada, Dănuţ Perjă, Constantin Zotta şi Ioan Taban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici