Marin Barbu, noul antrenor al echipei Ceahlăul

Directorul sportiv al echipei Ceahlăul, Ioan Mironaş, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în proporţie de 95 la sută tehnicianul Marin Barbu va fi noul antrenor al echipei din Piatra Neamţ.

32 afișări
Imaginea articolului Marin Barbu, noul antrenor al echipei Ceahlăul

Marin Barbu ar putea fi noul antrenor al echipei Ceahlăul (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"În proporţie de 95 la sută Marin Barbu este noul antrenor al echipei Ceahlăul Piatra Neamţ. Ne-am înţeles de principiu cu el. Marin Barbu urmează să ajungă la Piatra Neamţ chiar azi", a spus Mironaş.

Managerul general Florin Marin, antrenorul principal Mihai Ionescu şi secunzii Radu Lefter şi Costel Ilie au demisionat, duminică, de la conducerea tehnică a echipei Ceahlăul Piatra Neamţ. Florin Marin se afla la al doilea mandat pe banca Ceahlăului în acest sezon. Tehnicianul fusese demis de Gheorghe Ştefan după înfrângerea din meciul cu FC Braşov, scor 0-1, din etapa a VI-a a Ligii I, deoarece nu a scos echipa de pe teren aşa cum i ceruse preşedintele de onoare.

Marin Barbu (51 de ani) a mai antrenat în două sezoane diferite formaţia din Piatra Neamţ. Prima dată a dus formaţia Ceahlăul pe locul 8 în Divizia A, iar ultima dată a reuşit promovarea în Liga 1, după un parcurs bun în eşalonul secund.

Marin Barbu: Evitarea retrogradării nu este uşor de realizat cu Ceahlăul

Tehnicianul Marin Barbu a declarat, miercuri, că obiectivul echipei, respectiv evitarea retrogradării, nu este uşor de realizat.

"Ştiu ce ar vrea toată lumea: locul 14 la finalul sezonului primei ligi. Vrem salvarea de la retrogradare, dar trebuie să vedem cum o realizăm. Dacă ne uităm la clasament, pare posibilă. Dar dacă vedem ce jucători au alţii, nu-i chiar atât de uşor de realizat. Depinde mult şi de ceea ce se va reuşi până în iarnă. Apoi, vom îmbunătăţi lotul cu jucători experimentaţi. La o ciorbă de legume, trebuie să bagi şi o găină mai bătrână, să dea gustul bun. Eu aşa văd rezolvarea problemelor echipei: îmbinând tinereţea cu experienţa", a declarat Barbu.

Întrebat ce îl împiedică în acest moment să semneze cu Ceahlăul, tehnicianul formaţiei din liga secundă Dunărea Giurgiu a răspuns: "Primarul de la Giurgiu. Sunt sub contract cu Dunărea şi omul mă vrea la echipă, neapărat. Dar acum sunt în drum spre Piatra Neamţ, să discut şi cu domnul Gheorghe Ştefan problema. Trebuie să mă prevalez de acte. Am stipulată o «chichiţă» în contractul de la Giurgiu, care-mi permite să plec în anumite situaţii. Nu este vorba de bani. Omul de la Giurgiu are bani destui. Problema este că s-a obişnuit cu mine şi-i este greu fără un antrenor ca mine la echipă. I-am făcut multe lucruri bune şi de apreciat la echipă, cu bani puţini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici