Meciul Tottenham - Rennes din Coference League a fost amânat. Număr record de teste Covid-19 pozitive

Meciul pe care Tottenham trebuia să îl dispute joi cu Rennes, în Europa Conference League, a fost suspendat de UEFA, după ce opt jucători şi cinci membri ai staff-ului au fost depistaţi pozitiv la Covid-19 la clubul londonez.

1834 afișări
Imaginea articolului Meciul Tottenham - Rennes din Coference League a fost amânat. Număr record de teste Covid-19 pozitive

Sursa foto: profimedia

Este posibil ca şi meciul cu Brighton, de duminică, din Premier League, va fie amânat. Spurs a declarat că şi-a închis miercuri centrul de antrenament al primei echipe.

"Discuţiile sunt în curs de desfăşurare cu UEFA. Vom oferi o actualizare suplimentară cu privire la acest meci în timp util", a comunicat clubul.

UEFA a declarat joi că va analiza situaţia în urma căreia Tottenham a cerut ca meciul să nu aibă loc.

Regulile UEFA prevăd că, dacă cluburile au 13 jucători apţi de joc pe lista A, inclusiv un portar, trebuie să joace.

În cursul zilei de miercuri, Antonio Conte, managerul lui Tottenham, a declarat: "Acum, cu siguranţă, suntem puţin speriaţi pentru că mâine nu ştim ce se va întâmpla. În fiecare zi, avem mai multe cazuri pozitive. Aceasta nu este o situaţie bună".

Într-o declaraţie de miercuri seară, Rennes a criticat decizia, spunând că "îşi rezervă dreptul" de a face apel la UEFA împotriva acesteia.

"Această lipsă de fair-play este cu atât mai flagrantă cu cât Tottenham confirmase prin e-mail că meciul va avea loc, înainte de a o avertiza pe Rennes de intenţia de a nu juca, imediat după aterizarea la Londra", se mai arată în comunicat.

UEFA ar putea ordona reprogramarea meciului, deşi, având în vedere că data limită pentru încheierea fazei grupelor este 31 decembrie, găsirea unei date alternative nu va fi uşoară.

După meciul de campionat cu Brighton, Spurs va înfrunta Leicester City pe 16 decembrie şi Liverpool pe 19 decembrie, înainte de sfertul de finală al Cupei EFL împotriva lui West Ham pe 22 decembrie.

„Să vorbeşti despre fotbal astăzi este imposibil. Această situaţie m-a făcut să fiu foarte supărat", a declarat Conte. „Situaţia este gravă. Există o mare infecţie".

Italianul, care a spus că a fost vaccinat, nu a spus dacă cazurile pozitive de la club au fost cauzate de noua variantă Omicron Covid-19.

În ceea ce priveşte starea de vaccinare în rândul echipei sale, el a spus: "Cred că fiecare ia cea mai bună decizie pentru el şi este o întrebare pentru departamentul medical, dacă sunt sau nu vaccinaţi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici