Medalie de aur a lui Jesse Owens, scoasă la licitaţie

Una din cele patru medalii de aur câştigate de americanul Jesse Owens la Jocurile Olimpice din 1936, de la Berlin, va fi scoasă la licitaţie în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie, a anunţat SCP Auctions, pe site-ul său oficial.

93 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur a lui Jesse Owens, scoasă la licitaţie

Jesse Owens (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SCP Auctions estimează că medalia va fi vândută cu peste un milion de dolari.

Owens, sprinter de culoare, a intrat în istoria mişcării olimpice la JO din 1936, ediţie organizată de regimul nazist la putere atunci în Germania, câştigând aurul în probele de 100 metri, 200 metri, ştafetă 4x100 metri şi săritura în lungime.

Abia după aproape 50 de ani, la ediţia din 1984 a Jocurilor Olimpice, un alt bărbat, Carl Lewis, a reuşit să câştige tot patru medalii de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici