MIRCEA LUCESCU A FOST OPERAT. O cantitate mare de lichid îi apăsa pe plămân

Mircea Lucescu a fost supus, duminică, unei intervenţii chirurgicale, pentru a îndepărta din cavitatea toracică o cantitate mare de lichid acumulată sub dren. Operaţia a durat două ore.

2480 afișări
Imaginea articolului MIRCEA LUCESCU A FOST OPERAT. O cantitate mare de lichid îi apăsa pe plămân

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Antrenorul este în salon, este bine", a spus managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Medicul Cătălin Cârstoiu a precizat că Mircea Lucescu a fost operat de o echipă de 11 medici, aceştia fiind alături de el la conferinţa de presă. El a adăugat că din echipă au făcut parte medicii Elena Copaciu, şeful Departamentului de Terapie Intensivă, Florin Chirculescu, şeful Departamentului de chirurgie toracică, Ioan Cordoş, şeful Clinicii de chirurgie toracică de la Spitalul "Marius Nasta" şi Dragoş Vinereanu, coordonatorul echipei medicale.

Cârstoiu a explicat că decizia de a-l opera pe Mircea Luecscu, deşi iniţial nu era luată în calcul, a apărut ca necesară după ultimul examen computer tomograf. "Aşa se întâmplă în medicină", a adăugat Cârstoiu.

Medicii au spus că intervenţia chirurgicală la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale.

"Sperăm să evolueze bine, este un tip robust, coastele au fost fixate, durerea postoperatorie va fi astfel mai mică", au precizat medicii.

Aceştia nu exclud însă apariţia unor complicaţii, precizând că orice intervenţie chirurgicală poate fi urmată de complicaţii nedorite.

"Tragem nădejde că am făcut tot ce trebuie ca să le evităm", au mai spus medicii.

Spitalul va transmite zilnic, la ora 12.00, un buletin de presă cu informaţii despre starea de sănătate a lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a fost operat după plecarea lui Rinat Ahmetov de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a venit duminică să îl viziteze.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă după ce a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf.

Managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, declara, vineri seară, că Lucescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept.

Sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti anunţai că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a suferit un preinfarct în 15 iulie 2009, atunci fiind operat la Doneţk.

Mircea Lucescu, în vârstă de 66 de ani, a pregătit în cariera sa echipa naţională a României şi formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucureşti, Internazionale Milano, Galatasaray Istanbul, Beşiktaş Istanbul şi Şahtior Doneţk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici