Melinte: Gimnastica este unul dintre sporturile în care ne punem mari speranţe la Olimpiada din 2012

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte, a declarat, luni, că prin medaliile obţinute la Campionatele Europene de la Berlin, gimnastica românească a dovedit că are valoare şi că este unul dintre sporturile în care România îşi pune speranţe la Olimpiada din 2012.

35 afișări
Imaginea articolului Melinte: Gimnastica este unul dintre sporturile în care ne punem mari speranţe la Olimpiada din 2012

Melinte: Gimnastica este unul dintre sporturile în care ne punem mari speranţe la Olimpiada din 2012 (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Am urmărit cu mare interes evoluţia sportivilor noştri. Performanţele extraordinare obţinute la CE de la Berlin reprezintă încă o dovadă că gimnastica românească, atât feminină cât şi masculină, are valoare şi reprezintă unul dintre sporturile în care ne punem mari speranţe în perspectiva JO de la Londra 2012. Sunt foarte bucuroasă pentru că aceste medalii sunt rodul unor luni de antrenamente foarte grele, iar sportivii şi antrenorii noştri meritau nişte rezultate pe măsură. Vreau să transmit felicitări Sandrei Izbaşa, Ameliei Racea, Dianei Chelaru, lui Flavius Koczi, şi nu în ultimul rând colectivelor tehnice ale celor două loturi conduse de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, respectiv Ioan Suciu, precum şi tuturor persoanelor care au contribuit la momentul de acum", a spus Melinte, conform site-ului oficial al ANST.

România a ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii de la Campionatele Europene de gimnastică de la Berlin, competiţie care s-a încheiat duminică şi în care sportivii din Rusia s-au aflat de cele mai multe ori pe podium.

România a câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur, la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.+

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici