Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

Michael Phelps a devenit, marţi, la Londra, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depăşind recordul de 18 medalii deţinut de sovietica Larisa Latânina, după ce a obţinut aurul cu ştafeta SUA în proba de 4x200 metri liber.

848 afișări
Imaginea articolului Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

Americanul de 27 de ani, care şi-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reuşise să obţină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, când a câştigat argintul la 200 metri fluture.

În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Ştafeta SUA a fost urmată de cea a Franţei şi de reprezentanţii Chinei.

Phelps mai poate câştige la Londra alte trei medalii, el urmând să evolueze la 200 metri mixt, la 100 metri fluture şi la ştafeta de 4x100 m mixt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici