Mihai Marinescu: Vreau să reprezint România în Formula 1

Pilotul Mihai Marinescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MDRT, unde i-a oferit cadou ministrului Elena Udrea trofeul câştigat în cursa de Formula 2 de la Monza, că speră ca în viitor să poată reprezenta România în Marele Circ.

415 afișări
Imaginea articolului Mihai Marinescu: Vreau să reprezint România în Formula 1

Mihai Marinescu: Vreau să reprezint România în Formula 1 (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Este o onoare pentru mine să reprezint sportul cu motor românesc la acest nivel. Acest rezultat înseamnă munca atâtor ani şi dorinţa care m-a determinat să ajung la acest nivel. Sunt onorat că sunt susţinut de România şi mă bucur că pot aduce un trofeu ca acesta. Vreau să reprezint România în Formula 1 şi să aduc sportul cu motor mondial în România", a spus Marinescu.

Pentru finalul sezonului, Marinescu speră să termine campionatul pe primele trei poziţii. "Am concurat de mai multe ori pe circuitul de la Barcelona, dar la început nu îmi plăcea traseul. Sunt convins că voi avea un rezultat foarte bun, chiar dacă depăşirile sunt foarte grele. Sper să fac un rezultat bun în calificări şi să nu fiu nevoit să fac depăşiri", a adăugat Marinescu.

Prezentă la conferinţa de presă, Elena Udrea speră şi ea ca Marinescu să ajungă în Formula 1. "Mihai Marinescu este partenerul nostru într-o campanie de promovare a destinaţiei turistice România încă din anul 2009, iar rezultatele lui sunt din ce în ce mai bune. Sper ca parteneriatul dintre MDRT şi Mihai să aibă şi suportul industriei automobilistice din România, pentru ca rezultatele pe care le va obţine de acum încolo să facă posibilă prezenţa lui Mihai Marinescu în Formula 1. Mihai Marinescu a demonstrat că nu are doar talent, ci şi o voinţă extraordinară, pentru că sunt ore, zile, ani de muncă permanentă", a completat Udrea.

Pilotul român Mihai Marinescu a obţinut prima victorie în acest sezon al Campionatului Formula 2, câştigând, sâmbătă, etapa a XIII-a a competiţiei, prima a week-end-ului, desfăşurată pe circuitul de la Monza (Italia).

Mihai Marinescu a plecat de pe prima poziţie a grilei de start, acesta reprezentând primul pole-position al sezonului pentru român. După ce a avut al doilea timp în ambele antrenamente libere desfăşurate vineri, Mihai Marinescu a reuşit să parcurgă cei 5,793 km ai circuitului într-un minut, 40 de secunde şi 71 de miimi în calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici