Mihai Neşu poate vorbi şi respira independent din ce în ce mai mult

Fundaşul echipei FC Utrecht Mihai Neşu poate respira singur şi poate vorbi atunci când este scos de la echipamentul ventilator, însă nu îşi simte încă picioarele şi mâinile, a declarat medicul formaţiei olandeze, Frank van Hellemond, pentru site-ul oficial al clubului.

599 afișări
Imaginea articolului Mihai Neşu poate vorbi şi respira independent din ce în ce mai mult

Mihai Neşu poate vorbi şi respira independent din ce în ce mai mult (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Doctorii îl scot din ce în ce mai des de la echipamentul ventilator pentru ca el să se poată obişnui să respire singur. Când este deconectat de la aparate, Mihai poate vorbi. Comunicare e bună", a declarat Frank van Hellemondt.

Totuşi, faptul că Neşu poate respira singur din ce în ce mai mult nu oferă date certe privind îmbunătăţirea stării sale de sănătate, a precizat medicul. "Nu au apărut alte schimbări, Mihai nu îşi poate mişca mâinile şi picioarele. Dar el este puternic mental şi optimist cu privire la situaţia sa", a adăugat Van Hellemondt.

Jucătorul român continuă să primească flori şi numeroase mesaje de simpatie şi susţinere, care îi sunt aduse o dată la două zile la spital de un angajat al clubului.

Fundaşul român s-a accidentat, în data de 10 mai, la coloană în urma unei ciocniri cu un coechipier, Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicală fracturată. Mihai Neşu a fost supus unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută o vertebră fracturată din zona cervicală. Medicii au afirmat că operaţia lui Neşu s-a încheiat cu succes, dar nu pot preciza cum va evolua starea de sănătate a jucătorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici