Mihai Stoichiţă a debutat cu o victorie ca antrenor la Steaua, după 1-0 cu Pandurii

Antrenorul Mihai Stoichiţă a debutat cu o victorie pe banca tehnică a echipei Steaua în urma succesului obţinut, duminică, pe teren propriu, în faţa formaţiei Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0 (0-0), într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Ligii I.

22 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoichiţă a debutat cu o victorie ca antrenor la Steaua, după 1-0 cu Pandurii

Antrenorul Mihai Stoichiţă (Imagine din arhivă; Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Unicul gol al partidei a fost marcat de Pantelis Kapetanos, în minutul 60, care a adus şi prima victorie a echipei Steaua pe teren propriu în acest sezon al campionatului.

Min. 25: arbitrul Istvan Kovacs a întrerupt partida un minut, pentru a acorda jucătorilor o pauză de hidratare.

Min. 34: Adrian Rusu a trimis eronat cu capul spre propriul portar, balonul a fost interceptat de Kapetanos însă atacantul grec a a şutat slab direct în Mingote.

1-0: Szekely a centrat de pe partea dreaptă şi Pantelis Kapetanos a înscris cu o lovitură de cap, de la aproximativ 8 metri, în stânga portarului Mingote, rămas fără nicio reacţie.

Min. 63: Szekely a centrat din nou foarte bine pentru Kapetanos, dar balonul reluat de acesta a trecut pe lângă buturi.

Min. 67: Păcurar a executat un corner de pe partea dreaptă, însă Martinovici a reluat cu capul, iar balonul a trecut foarte aproape de buturile lui Zapata.

Min. 78: Toja a avut o intervenţie dură la mijlocul terenului asupra unui adversar şi a primit al doilea cartonaş galben, implicit şi pe cel roşu.

Min. 87: Arrieta a primit un balon în interiorul careului echipei Steaua, a scăpat de marcajul lui Rada, dar Zapata a ieşit din poartă şi a reţinut la timp.

Min. 89: Florin Stângă a şutat la firul ierbii, de la marginea careului, însă balonul a trecut foarte aproape de bara din stânga a lui Zapata.

Steaua: 1. Zapata - 31. Ninu, 24. Ghionea, 5. Rada, 18. Marin - 7. Szekely (6. Tănase '76), 26. Bicfalvi, 14. Toja, 16. Nicoliţă - 28. Stancu (25. Onicaş '82), 9. Kapetanos (11. Surdu '90). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Pandurii Târgu Jiu: 80. Mingote - 16. Ad. Rusu, 18. Martinovici, 4. Chibulcutean, 6. Cardoso - 24. Murgan - 5. Păcurar, 21. Fl. Stângă, 29. Grecu (15. D. Ghindeanu '55) - 20. Stromajer, 23. Raskovici (9. Tilincă '15, 7. Arrieta '80). Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Rada '6, Ghionea '72, Toja '73, '78 / Păcurar '37, Ad. Rusu '79

Cartonaş roşu: Toja '78

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Florin Păunescu, Ionuţ Babadac (asistenţi) - Teodor Crăciunescu (rezervă).

Observatori: Ioan Igna, Octavian Goga.

Partida s-a disputat fără spectatori, după decizia Comisiei de Disciplină ca urmare a incidentelor de la derbiul cu Dinamo.

În prima repriză, finanţatorul FC Steaua Gigi Becali i-a strigat din lojă antrenorului Sorin Cârţu să scoată autobaza din poartă. Tehnicianul echipei gorjene i-a replicat lui Becali că a oferit şi o pasă de gol, dar Steaua tot nu a reuşit să marcheze.

Stoichiţă: Jucătorii au de luptat nu numai cu adversarul, ci şi cu terenul

Antrenorul formaţiei Steaua, Mihai Stoichiţă, a declarat că jucătorii săi au avut de luptat nu doar cu adversarul, ci şi cu terenul în partida cu Pandurii Târgu Jiu.

"Îmi felicit jucătorii pentru motivaţia şi dăruirea de care au dat dovadă, şi-au dorit să aibă un rezultat pozitiv. Jocul a fost influenţat şi de starea gazonului. Jucătorii au de luptat nu numai cu adversarul, ci şi cu terenul. Felicit şi echipa din Târgu Jiu; au avut câteva ocazii, mai ales la sfârşit, la ultima putând să egaleze. Trebuie felicitat şi Cristiano Bergodi, se vede şi munca lui aici. Mie mi se pare că sunt de o veşnicie la Steaua. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după această victorie şi să încercăm să fim ce am mai fost odată. Înaintea meciului le-am spus jucătorilor că, dacă vom pierde, voi lua totul asupra mea, pentru că eu îi conduc", a spus Stoichiţă.

Mihai Stoichiţă a precizat că suporterii au făcut un gest frumos în momentul în care i-au scandat numele fostului tehnician, italianul Cristiano Bergodi. "S-au auzit suporterii de afară, am mare respect pentru ei. Ideea mea este de reconciliere pentru binele Stelei nu pentru mine. Este foarte frumos din partea lor că i-au scandat numele lui Bergodi. Eu trebuie să las capul jos şi să-mi văd de muncă", a menţionat tehnicianul.

Referindu-se la declaraţia lui Gigi Becali, care a anunţat că va vinde clubul, Mihai Stoichiţă a spus: "Patronul poate să facă ce vrea, să aibă ce iniţiative doreşte, noi suntem la dispoziţia lui. Însă eu nu cred că va vinde Steaua. Probabil, situaţia cu suporterii va fi rezolvată de ambele părţi: Gigi Becali şi suporterii".

Cârţu: Sunt dezamăgit dar trebuie să ne gândim deja la meciul cu Oţelul

Tehnicianul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a declarat. că este dezamăgit de rezultatul partidei cu Steaua, dar a subliniat că trebuie să se gândească la meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa viitoare, unde este extrem de importantă victoria.

"A fost un meci pe care puteam să-l terminăm cu un rezultat pozitiv. În ultimele minute am încercat şi mai mult să marcăm. Golul l-am primit după o nesincronizare, deşi ştiam cât de periculos Kapetanos. Păcat că am luat gol aşa. Nu sunt aşa mulţumit de prestaţia noastră, aveam şi unele avantaje, starea de spirit a lor care nu era prea bună, faptul că meciul se juca fără spectatori şi veneau şi la puţin timp după un meci de Cupa UEFA. M-a surprins atitudinea unor jucători de-ai mei. Am încercat să-i mai impulsionez la pauză, dar ocazii am avut de abia spre final. Sunt dezamăgit, poate locul trei a fost prea apăsător pentru jucătorii mei, asta poate că spune ceva. E bine să uităm acum meciul ăsta, să trecem peste el, în fond ne-a bătut Steaua. Noi trebuie să ne gândim deja la punctele cu Galaţi. E mult mai important să câştigăm acel meci decât un egal cu Steaua", a declarat Cârţu.

Tehnicianul Pandurilor a afirmat că Raskovici, înlocuit în minutul 15, are probabil o întindere la muşchii dorsali. "Am aflat acum că simţea unele dureri şi înaintea meciului, în săptămâna precedentă. Este vina lui că nu a spus nimic", a subliniat Cârţu.

Sorin Cârţu a menţionat că la golul Stelei a fost o "ţinere de tricou": "Steaua mi s-a părut mai determinată, a vrut mai mult, aşa se întâmplă când se schimbă antrenor, este o stare de spirit nouă. Mi-a fost frică de situaţia asta şi aşa s-a întâmplat. Cred că la golul Stelei a fost şi o ţinere de tricou la un jucător al nostru, dar nu la Kapetanos sau Szekely, ci Stancu cred că l-a ţinut. Nu m-au deranjat comentariile lui Gigi din tribună. A mai jucat o dată aici, când eram la Argeş, tot fără spectatori".

Cârţu consideră că italianul Cristiano Bergodi a avut şi el dreptate în conflictul cu Gigi Becali, dar trebuia să dea dovadă şi de diplomaţie. "Are dreptate şi Bergodi, dar trebuia să fie şi din partea lui o cale de diplomaţie, trebuia să-l fi echilibrat puţin pe Gigi, dar şi el era supus la multe presiuni. Totuşi, există un patron al clubului şi un jupân al vestiarului", a comentat Cârţu.

Tehnicianul a menţionat că a primit asigurări din partea preşedintelui clubului, Marin Condescu, că echipa nu va fi retrogradată, subliniind că o eventuală trimitere în Liga II ar fi "o mare nenorocire pentru oraş şi jucători".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici