Minut de reculegere în memoria lui Tito Vilanova, la meciurile din Spania

Liga Spaniolă de Fotbal (LFP) a anunţat, vineri, că în acest week-end se va ţine un minut de reculegere în memoria fostului tehnician al echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, la toate meciurile din primul şi al doilea eşalon din Spania, informează sport.es.

115 afișări
Imaginea articolului Minut de reculegere în memoria lui Tito Vilanova, la meciurile din Spania

Tito Vilanova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"LFP anunţă că se va ţine un minut de reculegere la toate meciurile din etapa 35 a Liga BBVA şi etapa 36 a Liga Adelante, în memoria lui Tito Vilanova", este anunţul ligii spaniole.

FC Barcelona a anunţat că fanii vor avea la dispoziţie, sâmbătă şi duminică, un spaţiu la tribuna principală a stadionului Camp Nou, pentru a-l omagia pe Vilanova. Ceremonia religioasă va avea loc luni, la catedrala din Barcelona.

Federaţia spaniolă a deplâns, pe site-ul oficial, moartea lui Vilanova, adăugând că este de acord ca la toate meciurile din Spania să se ţină un minut de reculegere în acest week-end şi ca jucătorii să poarte banderole negre.

Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la conducerea tehnică a FC Barcelona în iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecută în spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seară a fost operat, intervenţie după care starea sa s-a agravat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu FC Barcelona, echipa catalană disputând un meci amical cu Dinamo, pe Arena Naţională, pe care l-a câştigat cu scorul de 2-0.

Tito Vilanova era căsătorit şi avea doi copii, Carlota şi Adria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici