Mircea Lucescu: Douglas şi Adriano au fost motivaţi de convocarea la echipa naţională a Braziliei

Antrenorul echipei Şahtior, Mircea Lucescu, a declarat, miercuri seară, la finalul partidei cu Bate Borisov, scor 5-0, din etapa a patra a Ligii Campionilor, că jucătorii Douglas Costa şi Luiz Adriano au evoluat foarte bine, fiind motivaţi de convocările primite la echipa naţională a Braziliei.

93 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Douglas şi Adriano au fost motivaţi de convocarea la echipa naţională a Braziliei

Mircea Lucescu: Douglas şi Adriano au fost motivaţi de convocarea la echipa naţională a Braziliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jucătorii au fost motivaţi. Douglas şi Adriano au fost convocaţi la echipa naţională şi toată lumea a încercat să-i ajute pe teren. Dacă analizăm şi evoluţia lui Teixeira, atunci şi el ar putea obţine o convocare. Echipa naţională a Braziliei ar avea nevoie de un astfel de jucător pe această poziţie (n.r. - mijlocaş ofensiv)", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu a afirmat că este important pentru echipa pe care o pregăteşte să obţină performanţe în cupele europene, având în vedere condiţiile în care este nevoită să evolueze din cauza conflictului din estul Ucrainei.

"A fost o victorie foarte importantă pentru noi, în condiţiile în care trăim şi jucăm. Este important ca echipa să meargă mai departe şi să obţină rezultate în primăvara europeană. Rezultatul este conform cu ce s-a întâmplat pe teren. Rezultatul a fost facilitat şi de faptul că adversarii au rămas în zece oameni, dar şi când eram la egalitate numerică, tot am dominat. Jucând în inferioritate numerică, Bate a obosit, nu a mai avut prospeţime la finalul partidei. Sunt încântat că elevii mei nu s-au oprit, că au continuat să joace în viteză până la final. Sper să avem parte de aceeaşi atmosferă şi în campionat, în meciul de duminică cu Dnepr", a completat Lucescu.

Mircea Lucescu a precizat că îşi doreşte să câştige Grupa H, dar pentru asta are nevoie să învingă pe FC Porto în ultima etapă a Ligii Campionilor. "Pentru a termina grupa pe prima poziţie trebuie să învingem pe Porto în deplasare. Nu va fi uşor. Primul loc în grupă îţi oferă un avantaj. Meciul tur se dispută în deplasare, plus că întâlneşti ocupanta poziţiei secunde dintr-o altă grupă. E păcat că am primit două goluri în minutele de prelungire ale partidei cu FC Porto", a explicat Lucescu.

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), formaţia belarusă Bate Borisov, în etapa a IV-a a Grupei H a Ligii Campionilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Srna '19, Alex Teixeira '48 şi Luiz Adriano '58, '83, '90+3, primul din penalti. Partida s-a jucat la Lvov.

Clasamentul grupei este următorul: 1. FC Porto - 10 puncte, 2. Şahtior Doneţk - 8 puncte, 3. Bate Borisov - 3 puncte, 4. Athletic Bilbao - 1 punct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici